Batterij Oorlog tussen Xiaomi en Doogee Mix

Het is inmiddels een trend aan het worden toestellen uit te brengen met een full display (of bijna bezelloos zo je wil) en één van de minpunten van een dergelijk ontwerp is natuurlijk de enorme hoeveelheden energie die zo een scherm verbruikt.

Verschillende fabrikanten zijn met verschillende oplossingen gekomen om dit probleem te tackelen. Zo heeft Xiaomi een 4000mAh accu in hun Mix gestopt en Samsung, die in hun nieuwste S8 slechts 3000mAh accu capaciteit heeft verwerkt claimed softwarematig de levensduur van de batterij te hebben geoptimaliseerd. Ik hoop oprecht voor alle Samsung gebruikers dat deze finetuning beter is gelukt dan de levensduur van de S7 Edge, die alleszins tegenvalt. Van Doogee ontvingen we inmiddels het nieuws dat de accu van de in Juni te verwachten Doogee Mix een capaciteit van 3380mAh heeft meegekregen, gecombineerd met een bijzonder lage batterij consumptive. Maar dat kunnen ze wel reopen, laten we eens kijken of ze het ook waar kunnen maken.

Als het scherm groter wordt dan kost dat uiteraard ook meer accu. Om dat op te lossen is Xiaomi gegaan voor een 6.4 inch scherm, waardoor er ook meer ruimte ontstond voor een grotere accu. Samsung en Doogee (respectievelijk 5.7” en 5.5”) hadden dus al minder ruimte om een grote accu kwijt te kunnen. Daarom hebben beide merken dan ook waarschijnlijk gekozen voor een AMOLED scherm, de technologie alleen al kan al gauw zo’n 30% accu schelen op een normal dagverbruik. Ondanks dat er in het begin ook gespeculeerd werd dat de Xiaomi Mi Mix ook voorzien zou worden van een AMOLED scherm, weten we inmiddels dat dit niet het geval is.



 De temperatuur van beide toestellen tijdens het opladen
en
de temperatuur van beiden tijdens het afspelen van HD Video


 Je kan er niet onderuit, er is meer van invloed op levensduur op een batterijlading dan alleen maar de mAh. De materialen die er gebruikt zijn in de smartphone en de koel-voorzieningen zijn ook van essentieel belang als we het over accuduur hebben. Ook daar lijkt de Xiaomi Mi Mix het af te leggen tegen de S8 en de Doogee Mix. Doordat de Xiaomi uit keramisch material is opgetrokken, zul je merken dat deze dus niet alleen sneller warm wordt dan een ander toestel maar de warmte ook nog eens uitstraalt over de hele body van het toestel hetgeen de accuduur zeker niet ten goede komt. De Doogee Mix daaretegen is gemaakt met een technologie die afwijkt, en een metaallegering die minder snel opwarmt en langer koel blijft dan bijvoorbeeld keramische materialen of plastic. Dit zorgt ervoor dat de batterij koeler blijft, niet enkel tijdens extensief gebruik, maar ook tijdens het opladen. Dit zorgt voor een gezonde batterij, die gemiddeld langer leeft op één lading dan een toestel die dit niet heeft. 

Reacties