De 5 Beste Tips om je Android Toestel langer mee te laten gaan!


De 5 Beste Tips om te zorgen dat je Accu langer meegaat (voor Android 5, 6 en 7)

Alweer een “hoe bespaar ik accu” lijstje? Ja. Aangezien de Android-versies Nougat, Marshmallow en Lollipop bij veel gebruikers batterij leegloop veroorzaken leek me dat geen kwaad kunnen. En NEE, dit wordt geen lijstje met de voor de hand liggende onzin zoals, zet je schermverlichting op pikkedonker. Natuurlijk bespaart dat accu, helaas zorgt het er ook voor dat je buiten niets meer op je scherm ziet ;)





1. ZET JE LOCATIE EN JE LOCATIE GESCHIEDENIS BEIDEN UIT


Als je Google Maps vaak gebruikt is er een kans dat je daarna je locatie of je GPS op AAN stand laat staan. Dit resulteert in een behoorlijke accu-drain. Daarom is ons advies om de locatiefunctie uit te zetten als je hem niet gebruikt. Ook helpt het je acculeven enorm als je de locatie geschiedenis die Google bijhoudt uit te schakelen Deze is te vinden in Instellingen> Locatie> Google Locatiegeschiedenis, en daar kun je of een vinkje uitzetten of een schuifknopje naar uit schuiven. Naast batterijduur waarborgt deze stap ook wat meer privacy. Ook niet verkeerd als je het ons vraagt!



2. SCHAKEL AUTO SYNC UIT

Auto Sync betekent dat je data van verschillende accounts regelmatig op de achtergrond wordt gesynchroniseerd zonder jou daar iets van te laten weten. Het moge duidelijk zijn dat ook dit leidt tot een snellere leegloop van je accu. Je zet Auto Synchronisatie uit door te gaan naar: Instellingen> Accounts> daar tik je op de drie puntjes rechtsboven in beeld en in het venstertje dat dan opent, schakel je Auto Sync Data uit. Onthoud wel dat dit voor sommige applicaties betekent dat berichten of gegevens pas worden opgehaald op het moment dat je de applicatie opent.



3. ZORG ERVOOR DAT “WIFI AANHOUDEN IN SLAAPSTAND” UITGEZET WORDT.

Soms als je ’s nachts slaapt en je telefoon volledig opgeladen weglegt zie je toch de volgende dag een batterij gebruik van 15 a 20% terwijl je telefoon totaal niet is gebruikt. Nou, de meest voor de hand liggende reden hiervoor is dat je WiFi instellingen niet optimaal staan ingesteld en dat je telefoon ook zijn best doet de WiFi-Connectie in stand te houden al wordt er verder helemaal niets mee gedaan. Beetje jammer toch? Wat we hier aan doen? Simpel: we gaan naar Instellingen> WiFi tikken de bekende 3 puntjes in de hoek aan kiezen daar Geavanceerd > Wifi tijdens aan tijdens slaapstand > en dan zul je 3 opties krijgen. Kies de optie NOOIT en klaar zijn we.



4. DEACTIVATEER DE ANDROID DEVICE MANAGER

De Android device manager kan uiteraard erg behulpzaam zijn in het geval je toestel verloren gaat en je het terug wil vinden, of je je gestolen toestel op afstand wilt deactiveren. Het probleem is echter dat deze applicatie aan de achterkant een stroomvreter is. Als je wil dat je accu een behoorlijke tijd langer meegaat en je niet in een positie bent waarin je dagelijks het risico op verlies en/of diefstal van je toestel kan rekenen zou ik adviseren: Zet uit dat ding. Instellingen > Beveiliging > Toestelbeheerders en dan vink je de Android Device Manager uit.


5.SCHAKEL DE AUTOMATISCHE BACKUP UIT

Auto backup is ergens vergelijkbaar met de Auto Synchronisatie van je toestel en is dus ook continu op de achtergrond bezig met het verzamelen van data zonder je iets daarvan te laten merken of weten hetgeen natuurlijk niet bevorderlijk is voor de levensduur van je accu. Ook dit uizetten kan helpen. Instellingen> Back Up en Herstel> backups maken van mijn gegevens> UITZETTEN. Klaar.



Hopelijk heb je iets aan deze tips en zal je accu een langer leven beschoren zijn. 

Reacties