Dit is hoe de grote smartphone fabrikanten je oplichten!

Samsung J1

VS

Ulefone Metal

Natuurlijk is deze twee toestellen met elkaar vergelijken een typisch gevalletje van Appels met Peren vergelijken, omdat de Samsung J1 het natuurlijk gewoon in alle opzichten aflegt tegen de Ulefone Metal.

Waarom dan toch dit artikeltje? Welnu ik wilde al enige tijd een vergelijk maken tussen wat je in de Nederlands winkels betaald voor een  toestel van de A-merken, en wat je voor datzelfde geld op de Chinese markt kan krijgen. Laat de prijs van beide toestellen nou net WEL redelijk dicht bijelkaar liggen. Dat en dat alleen was de rede voor het vergelijk en dat lijkt me geheel billijk. We hebben random een toestel uitgekozen om de J1 mee te vergelijken, want in de 100 tot 150 euro range waren er heel wat Chinese  toestellen van minder bekende merken met een  kwalitatief even goede, zo niet betere makelij.

Nog een interessant weetje: De Samsung J1 waarover we het nu hebben is de al opgepoetste 2016 editie! Het jaar daarvoor vond Samsung het volledig acceptabel dit toestel (voor circa dezelfde prijs) uit te brengen voor de Aziatische markt met een verouderde Dual Core chipset gecombineerd met een treurige 512mb RAM. Maar zoals je in onderstaande tabel zult zien:  het “moderniseren” van de J1 is, zeker voor die prijs, alsnog geheel ondermaats te noemen. Je betaalt de naam! En daarboven op weten de grote jongens zoals HTC, Apple, Sony en Samsung maar al te goed dat er hier in de winkels ook weinig anders ligt. Daar wordt grif gebruik van gemaakt. Maar jullie als lezer van Mercury View trappen er niet meer in, want jullie weten wat er te krijgen is in de wereld !

 De Samsung J1:








Samsung Galaxy J1

Ulefone Metal

Dual Sim                                            Nee
Ja
Schermgrootte                                  4.5”
5.0”
Resolutie                                    800x480
1280x720
Dots per Inch                                     207
294
RAM                                                   1GB
3GB
Processor Snelheid                     1.3Ghz
1.3 Ghz
Aantal Cores                                          4
8
ROM                                                   8GB
16GB
Accu Capaciteit                       1850mAh
3050mAh
Camera Back                                    5MP
13MP
Camera Front                                    2MP
5MP
Materiaal                                       Plastic
Aluminium Legering
Vingerafdruk Sensor                        Nee
Ja
2.5D glas                                            Nee
Ja
Prijs                                   129 -149 Euro
104 Euro

 



  De Ulefone Metal:



Mercury View


Onthou nogmaals, wij verkopen géén telefoons, en we bestellen ze óók niet voor je.
Wij reviewen ze voor je, om je een beter indruk te geven dan je die van advertenties van de fabrikanten of verkopers krijgt. Wij testen en interviewen. Wij houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de laagste prijzen. Wij adviseren, denken met je mee, en zoeken samen met jou het toestel dat het best bij jouw behoeften en budget past. En dat uiteraard geheel gratis!

Reacties