Doogee in FULL DISPLAY op de Global Resources Show!

.
Na gisteren al fantastisch nieuws te hebben vernomen van Gretel werden wij vandaag getrakteerd op weer een dag vol  interessante dingen, waarover ik de komende dagen (als tijd het toelaat) wat meer zal schrijven. Maar één ding sprong er voor mij toch wel uit en dat wilde ik toch liefst zo  direct mogelijk met jullie delen. De Chinese telefoonmakers van het merk Doogee, al sinds het vijfde jaar achtereenvolgend prominent deelnemer aan de Conventie lieten ook dit jaar weer hun range aan producten variërend van budget tot high-end aan het belangstellende publiek zien. Vandaag wemelde het er bij de Doogee stand echter zowel van de consumenten als ook deelnemers.Iedereen wilde nu toch eens een echte blik werpen op een toestel dat, al sinds de eerste schetsmatige ontwerpen naar buiten kwamen, ietwat omgeven is van rumoer en gerucht.






De Doogee Mix!

Een futuristisch kunstwerk vindt de één, niets meer dan een ordinaire clone, zo vindt de ander. Ik wil hier vooral op die laatste stelling inhaken, die wat mij betreft net iets te snel neer gekalkt is door recensenten die zonder iets te zien de golf willen mee pakken, of door “internet-sensaties” die donders goed weten dat iets neersabelen zonder gedegen onderzoek meer likes en views oplevert dan het maken van een daadwerkelijke review. Misschien heb ik het ook helemaal mis, maar laten we eens kijken naar de bewering dat het slechts een slechte Xiaomi Mi Mix kopie zou zijn.

Om te beginnen hebben we al een behoorlijk verschil in formaat, de Xiaomi heeft een scherm-diagonaal van 6.4 inch, terwijl de Doogee Mix is voorzien van een 5.5 inch Super Amoled scherm. Natuurlijk is een gigantisch beeldscherm een esthetische keuze voor een concept toestel als de Xiaomi  die overigens ook zelf altijd geroepen hebben dat de Mi Mix een concept toestel is. Of het in het dagelijks gebruik echt handig is , en of iets dat niet comfortabel in één hand te houden is voor 80% uit glas moet bestaan zijn dan toch terechte vragen die opkomen. De keuze van Doogee om van een concept een bruikbare toepassing te maken en het scherm te reduceren tot een evengoed ruime 5.5 inch is …voor de hand liggend ;)

Want wat gebeurd er nu, een schermformaat dat door velen als onhandig gezien wordt omdat het te grote toestellen oplevert wordt nu ineens handzaam omdat de ruimte die de bezels en zeker de bovenkant innemen bij andere toestellen nu wegvalt. Dat houdt in dat de Doogee Mix ondanks zijn even grote scherm, vele malen compacter is dan bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus. Sterker nog, hij is niet veel groter dan de iPhone 6 terwijl die amper een 4.7 inch scherm heeft meegekregen.




Dus nogmaals, de Doogee Mix heeft slechts door geborduurd op een trend, die het concept van Xiaomi teweeg heeft gebracht. Of gaan we ieder toestel dat de zij bezels weg heeft gelaten vanaf nu dan maar een Samsung Edge clone noemen? Kijk eens hoeveel toestellen na (het minder geslaagde M8 concept) de eerste HTC inmiddels met een dual lens op de achterkant uitkomen, hoe weinig toestellen er nog Windows bestuurd zijn… ontwikkelingen komen en gaan, de vernieuwingen die de  moeite waard zijn worden overgenomen en dat wat niet werkt laten we los. In dat licht  moeten we ook naar de nieuwe Doogee Mix kijken volgens mij.

Ook de geruchtenmolen over de specificaties van de Doogee Mix zijn inmiddels ook al op volle gang. Als we de (redelijk betrouwbare) berichten kunnen geloven zijn er straks 2 versies die de rondte gaan doen. Één met redelijke high-end specificaties en één met behoorlijke heftige high end specificaties. Nogmaals, dit is niet in steen gebeiteld, maar vooralsnog is er sprake van de volgende twee versies:

5.5 inch Super Amoled Scherm, Aluminium behuizing, FHD Resolutie, CPU MT Helio P25 of Helio X30, 4 GB tot 8 GB (!!!) RAM geheugen, een interne opslag van respectievelijk 64 GB en 128 GB dus niet alleen de buitenkant van de Doogee Mix mag zich laten zien!
Tot nu toe hebben we teasers en renders van het toestel in 3 kleuren gezien, vermoedelijk ook de kleuren die er straks verkrijgbaar zullen zijn. Op de afbeeldingen bij dit artikel hebben we dan ook bewust alle drie de kleuren laten zien.


Naast alle commotie om de Doogee Mix, zou ik bijna vergeten dat Doogee met meer nieuws kwam, hun meest verkochte model, de Doogee Y6, is ter gelegenheid van de Conventie vandaag in het zachtgroen gelanceerd en zal de inmiddels ZEVENDE kleur in het assortiment worden. Terwijl wij tot anderhalf jaar geleden konden kiezen uit wit of zwart!

En om het nieuws van de dag helemaal compleet te maken willen onze vrienden van Doogee ons de kans geven de Mix zelf op de proef te stellen. Hou ons in de gaten!

Meer nieuws uit Mobielland volgt!

Reacties