NIEUWSFLITS: Gretel klaar om de Markt te bestormen

Het verhaal van Gretel Electronics en hun A-Range

SHENZHEN XIN HUA JI TONG ELECTRONICS CO. LTD in het Chinese Shenzhen is een professionele fabrikant van telefoons en smartphones al sinds 1998 zijn ze actief in het produceren van toestellen voor andere merken en het maken van onderdelen voor veel smartphones. Na 19 jaar voor anderen te hebben gewerkt hebben ze sinds een korte tijd besloten om zelf toestellen te gaan maken.



Dit gaat het bedrijf doen onder de naam Gretel Electronics. Voorlopig richt het kersverse bedrijf zich vooral op de budgetmarkt, hetgeen natuurlijk de basis moet vormen om daarna ook met high-end toestellen de wereld te veroveren. Dat hebben de iets bekendere Chinese merken immers ook zo gedaan en niet geheel onverdienstelijk mag je zo stellen.

Op dit moment bestaat hun portfolio voor de Westerse markt uit twee toestellen, waar over een klein maand een derde toestel bij zal komen. De toestellen die er nu al zijn, zijn de Gretel A7, een absoluut budget toestel geschikt voor jongeren en mensen die weinig met een smartphone doen, maar toch bereikbaar willen zijn. Het gaat hierbij om een 1.3 Quadcore toestel met slechts 512mb ram geheugen en een schermresolutie van 950x540 pixels op een 4.5 inch scherm. Verder is de accucapaciteit slechts 1800mAh, hetgeen eens te meer aantoont dat de A7 niet voor de frequente smartphone gebruiker is weggelegd.Het toestel is geheel van plastic opgetrokken maar dan wel weer verkrijgbaar in verschillende felle kleurtjes. Leuk, maar sneller lopen gaan ze daar natuurlijk niet door.
Hun andere toestel de Gretel A9, is een heel ander verhaal. Ondanks dat het ook hier om een budgettoestel gaat, zien we een verbluffende afwerking en vormgeving die je normaal eerder bij een middenklasser of een high end toestel zou verwachten. Behalve de processor-snelheid is het toestel voorzien van een bijzonder goed 5” IPS 2.5D scherm, is er een snelwerkende (en zonder haperingen werkende) fingerprint-scanner in de homebutton verwerkt en is het toestel voorzien van een ruime batterij die het bij gemiddeld gebruik prima tot het eind van de dag volhoudt. De A9 draait op de inmiddels klassieker onder de budgettoestel-configuraties: een 1.5 Quad core MTK processor, 2 GB RAM en 16 GB ROM, uiteraard uit te breiden met een externe SD kaart.





De Gretel A9 wordt inmiddels verscheept over de hele wereld en de gebruikersreviews liegen er niet om. Tevredenheid alom, en dat is bij veel nieuwkomers op de Chinese smartphone markt wel eens anders geweest.  Ik ben inmiddels in afwachting van de volgende maand uitkomende A6, het eerste phablet model van Gretel, die volgens de geruchten een 5.5 of 5.7 inch scherm zal hebben. 


Een teaser van de nieuwe Gretel A6


De marketing manager van Gretel heeft ons reeds toegezegd dat we bovenaan de lijst staan om volgende week, als de A6 voor het eerst het licht ziet, naar ons toe te sturen. Uiteraard zullen we dan op Gretel terug komen en jullie voorzien van een uitgebreide hands-on review!

Andreas Denne

Reacties