De BLACKVIEW BV7000 Rugged Smartphone

De BLACKVIEW BV7000


De Blackview BV7000 is een krachtige 4G rugged telefoon met een elegante uitstraling. Blackview heeft met de BV6000 en BV6000s bewezen uitstekend rugged telefoons te kunnen maken, hetgeen na de BV5000 namelijk terecht in twijfel werd getrokken. Met hun nieuwe BV7000 pro kiest Blackview bewust voor een model dat lichter (222 gram) en dunner (12,6 mm) is. Mede ook door de gebogen lijnen in het ontwerp ziet de BV7000 er direct een stuk eleganter uit. De BV7000 pro combineert mooie technische specificaties met een IP68 certificaat.



Bouw en Scherm 

De zijkanten van de Blackview BV7000 Pro bestaan uit een aluminium frame op basis van CNC technologie. Dit biedt extra bescherming tegen beschadigingen. De BV7000 Pro heeft een IP68 certificaat. Dit betekent dat het toestel veel beter bestand is tegen stof, water en vallen dan gewone smartphones. Speciale rubberen flapjes bieden de poorten bescherming tegen indringing van water. De BV7000 Pro is uitgerust met een 5 inch Gorilla Glass 3 display met een full HD schermresolutie van 1920 x 1080p.




Hardware

Wat gaat er onder de motorkap schuil van de Blackview BV7000 Pro? Het toestel heeft een 64-bits Octa-core MTK6750T processor die geklokt wordt op 1.5 GHz. Dit zorgt voor een snelle toegang tot alle telefoonfuncties zoals de camera, telefoneren, internet, social media en overige apps. De grafische chipset wordt ondersteund door de ARM Mali-T860 MP2 met een kloksnelheid van 650MHz. De BV7000 pro heeft maar liefst 4GB Ram aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte om mee te werken. Bovendien kun je de opslagruimte uitbreiden met 32GB via een microSD-kaart. Op de BV7000 pro draait Android 6.0 Marshmallow waarmee een stabiele performance gegarandeerd is.


Camera

Op de achterzijde is een 13 Mp camera geplaatst met autofocus en enkele LED flitser. Hiermee zijn heldere en scherpe foto's te maken o.a. door de F/2.0 6P blue film coated lens. Deze 'blauwe laag' zorgt ervoor dat het cameraglas extreem schoon blijft (geen stof en vingerafdrukken). Bovendien zorgt deze techniek voor een betere lichtinval. Ook met de Selfiecamera van 8 Mp schiet je prima foto's voor o.a. gebruik op social media.De Blackview BV7000 pro heeft een vingerafdruksensor aan de achterzijde! Hiermee kun je in een splitsecond het toestel ontgrendelen. Door de Dual-Sim functionaliteit is het toestel gelijktijdig voor zowel de zakelijke als de prive aansluiting te gebruiken. Let op: het MicroSD slot deelt in het slot van de Dual-Sim. Je kunt dus met twee simkaarten werken of met een simkaart in combinatie met een MicroSD kaartje.


Batterij

Om het dunnere design mogelijk te maken, heeft Blackview gekozen voor een accu van 3500 mAh. Deze batterij heeft minder capaciteit dan de BV6000 toestellen. Desondanks kun je met de 3500 mAh accu prima een dag doorkomen, zelfs bij veelvuldig gebruik van de telefoon! Met de meegeleverde 5V 2 Ampere snellader is de accu binnen 2 uren weer helemaal opgeladen. De BV7000 pro is bovendien voorzien van een Type-C Port 2.0 waardoor het opladen veiliger en gemakkelijker is.




4G en WiFi

De IGET Blackview BV7000 pro maakt gebruik van een 4G+ chipset. Hiermee kunnen downloadsnelheden van maar liefst 300Mbps en uploadsnelheden van 50Mbps worden gehaald (mits het telecomnetwerk dit ondersteunt). Naast mobiele data kun je ook via WiFi verbinding met bijvoorbeeld internet maken. Met het oog op de toekomst: de Blackview BV7000 werkt ook in combinatie met 5 Ghz WiFi routers, waarmee een duizelingwekkende downloadsnelheid van 1Gbps te halen is en een uploadsnelheid van 125Mps. Omdat het toestel is voorzien van Bluetooth 4.0 kun je deze ook koppelen met bijvoorbeeld de carkit, of audio streamen via een Bluetooth ontvanger.




Twee GPS systemen in één telefoon

GPS is tegenwoordig onmisbaar op een smartphone voor o.a. het gebruik van Google Maps. De Blackview BV7000 pro combineert twee GPS systemen in een telefoon: naast het GPS (Amerikaans) systeem ondersteunt het toestel ook het (Russische) GLONASS alternatief. Door gebruik te maken van beide satelietsystemen kun je nog nauwkeuriger je locatie bepalen met minder blindspots.


Reacties