Gretel A6 Vs. Xiaomi Redmi 4X,




Vaak als er over chinaphones wordt gesproken wordt het merk Xiaomi genoemd als zijnde één van de betere merken. En dat dat ook daadwerkelijk zo is laten ze zien door in China gewoon beter verkocht te worden dan de Apple iPhone! Wat trouwens óók steeds duidelijker wordt is dat naar mate ze naam maken de prijzen stijgen en je feitelijk ook stilletjes aan begint te betalen voor het naampje. Nu is de prijs niet zó belachelijk op de spits gedreven dan die van een S8 of een iPhone en zijn er (weliswaar met wat meer midrange specs) ook nog wel prima betaalbare toestellen van Xiaomi te krijgen. De Xiaomi Redmi 4X is zo een toestel met zijn Snapdragon 4 processor ook een midranger .
De gloednieuwe Chinese smartphone producent Gretel die we reeds kennen van de eerder besproken A7, A9 en de recentelijk verschenen A6, is wederom niet bang om de confrontatie aan te gaan. En als je roept het aan te durven, dan willen wij bij Mercury View best de moeite nemen om een “Battle for the Best”uit te reopen. Sterker nog, kennelijk wil Gretel het gevecht aangaan, dua dit gaat deel 1 worden van een serie waarin we één keer per maand telkens één van de nieuwe Gretel toestellen uit dagen het op te nemen tegen een toestel in dezelfde prijsklasse



En dus vandaag: De nieuwkomer vs. de gevestigde orde! Arena vrij voor in uw rechterhoek de

Gretel A6 en in de linkerhoek de vermaarde Redmi 4X!






Ze zijn beide beschermd door een stevige metalen behuizing en een fingerprintscanner op de achterkant, Ook de camera’s komen op gelijke waarden met beide een 13 MP camera op de achterkant en een frontcam van 5 MP. Nog een gelijkspel treffen we aan op het besturingsvlak want beide toestellen worden aangestuurd door Android 6 Marshmallow.



Op naar de eerste echte ronde:
Het eerste gevecht wordt gestreden om het scherm: De Gretel A6 heeft een 5.5-inch HD IPS LCD display, en de Xiaomi Redmi 4X komt met “slechts” 5 inch HD display. Natuurlijk is dat ruim voldoende maar een net wat groter scherm levert wat ons betreft toch meer plezier op aan je toestel , IPS meegeteld beslissen we deze ronde diudelijk gewonnen te zijn door de Gretel A6 Stand:1-0, op naar ronde twee!




Beide gebruiken een verschillende SoC als CPU, de Gretel A6 draait op een MediaTek MT6737 quad core 1.3GHz CPU. Terwijl de Redmi 4X, op een Snapdragon 435 octa core 1.4GHz CPU draait.Op papier zou je zeggen dat het overduidelijk moet zijn dat deze ronde naar de Redmi
gaat, maar het zal je verbazen hoe weinig je merkt van het verschil in het daadwerkelijke gebruik. Het daadwerkelijke verschil tussen quad core of octa core is beduidend vaak minder schokkend dan men graag doet geloven. Ondanks dat feitje kunnen we er kort over zijn 1.3Ghz is minder dan 1.4 Ghz.Dus hoe miniem het verschil ook is in de praktijk, deze gaat naar de Xiaomi Redmi.




Het is 1-1 en die stand houden we dan nog maar even vast, want de ronde werkgeheugen en opslag blijft redelijk onbeslist, beide toestellen beschikken over 16GB interne opslag en 2GB aan werkgeheugen.


Dan moeten we duidelijk ook het volgende punt aan de Xiaomi Redmi geven want deze verslaat de 3000mAh accu (ruim voldoende voor een hele dag bij fors gebruik) van de Gretel A6 met maar liefst 1100mAh, hetgeen opgeteld dus 4100mAh betekent! 1-2 in het voordeel van de titelverdediger vooralsnog.



Dan komen we bij afwerking, uiterlijk en ontwerp. Daar waar je bij de Redmi dan toch duidelijk recht-toe-recht aan krijgt, zijn we hier toch echt onder de indruk van het uiterlijk van de Gretel A6. Dat is natuurlijk smaak onderhevig maar de bouwkwaliteit lijkt echt van een premium afwerking.verlichting op de capacitieve toetsen aan de onderkant van het scherm (iets dat bij de meeste chinaphones over het hoofd wordt gezien) een geweldig metalen en toch afgeronde, in één stuk gegoten vormen. Ook de afwerking rond de cameralens beloven van een goede kwaliteit en afwerking te zijn. Voor ons wint de Gretel A6 deze ronde dan ook..met glans! (letterlijk)
Dit brengt de stand weer gelijk. Als we naar de rest van de specificaties kijken is het een soort nek aan nek. En dan, in de laatste ronde, in de laatste seconde slaat de Gretel toe!


Prijs Gretel A6 : 83 euro Prijs Xiaomi Redmi 4x : 125 euro



Het is duidelijk dat je een even geschikte, veel mooier ogende telefoon kunt krijgen tegen een beduidend lagere prijs. Het één is een bekend merk, de ander een nieuwkomer. Het is áltijd goed een geheel vergelijk te maken en ook de daadwerkelijke snelheid in dagelijks gebruik te testen (of dat door ons te laten doen en dan lees je het hier wel!). Te vaak laten we ons misleiden door octa core!!! Ja mooi, maar hoe is alles afgestemd op elkaar welke chipset gebruik je, welke grootte RAM is eraan gekoppeld, dat soort zaken maken behoorlijk veel verschil namelijk.


Deze ronde wint Gretel, laten we kijken wat ze in de vollende strijd zullen doen!


Dit is Andy Denne van MercuryView Mobile, ik wens jullie een goeie voortzetting van wat je ook aan het doen was. Kijk anders gerust eens in de restelijke schrijfsels op dit blog rond .

Reacties