Maze presenteert de Blade (en de verwachte Alpha)

Toen we vorige maand het bericht binnen kregen dat er een nieuw Chinees bedrijg genaamd Maze, met een bezelloos toestel op de markt wil komen, ware we eerlijk gezegd redelijk "underwhelmed". Goh als er een schaap over de dam is.. Dat gevoel zeg maar. Nadat het bedrijf vervolgens aankondigde dat de Alpha (zoals het bezelloze wonder moet gaan heten) toch nog even op zich laat wachten, waren we eigenlijk nog minder onder de indruk. Maar nog geen week later liet Maze weer van zich horen. De Alpha inderdaad in de laatste ontwikkelingsfase hebbend, laten ze ons wel alvast zien wat ze in huis hebben en kunnen: De Maze Blade!

Het toestel laat absoluut vakmanschap zien in de afwerking en de specificaties zijn ook zeker niet vervelend te noemen,  en nu is er ook al een unboxing video van het bedrijf gelanceerd waarop het toestel goed is te zien.



Laten we eerst een onder de kap van de Maze Blade kijken voor CPU is er gekozen voor de MediaTek MT6753 Octa core processor op de ARM Cortex-A53 64bits SoC de grafische kant wordt ondersteund  door een ARM Mali-T720 MP3 met een kloksnelheid van 450MHz hetgeen  wat ons betreft een beetje tegenvalt, daarentegen gekoppeld aan 3GB aan  RAM en een opslag van 32GB hetgeen wel netjes is. Wat meteen opvalt is de camera's van 13 MP (achter) en 8MP (front). Deze bestaan uit een Sony IMX 214 Sensor/F2.0 en dit  betreft dus geen softwarematig opgekrikte 8MP camera, maar daadwerkelijk 13 Megapixel. Hetzelfde geldt trouwens voor de frontcamera, dus dat is een behoorlijk pluspunt voor degenen die een camera op hun toestel belangrijk vinden.


De Maze Blade is ook prettig om te zien en wijkt qua ontwerp eens lekker af van alle afgeronde hoeken Xiaomi en Samsung-achtige designs. Al moet ik toegeven, eerlijk is eerlijk, dat ik wel even aan de Xperia serie van Sony moest denken toen ik het ontwerp voor het eerst zag. Op zich niet erg natuurlijk, al hoop ik wel dat het 7H Glas (een variant op Dragontail en Gorilla Glas) waaruit de achterkant van het toestel bestaat steviger is dat de eerste Xperia's uit de Z-serie. Wat we tot nu toe over 7H hebben weten vinden stemt ons daarover overigens bijzonder positief. Mocht je meer willen weten over Maze of alvast een Blade bestellen (Pre-order voor maar 129 euro!) kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de officiële Website van Maze.



Ik denk dat je wel kunt stellen als de Maze Blade ons laat zien wat we met de Maze Alpha kunnen verwachten, dat Maze wel een bedrijf is dat we in de gaten moeten blijven houden. De markt is hard en er is weinig ruimte voor falen in deze harde competitieve smartphone business, en het lijkt erop dat Maze daar volop voorbereid is ingedoken. We houden jullie op de hoogte!



Het ontwerp van de praktisch bezelloze Maze Alpha 

Reacties