Onverwoestbaar! De IP67 waterdichte Geotel A1

De Geotel A1 is een van de goedkoopste en meest onverwoestbare smartphones die er momenteel bestaan. Laten we in dit korte artikeltje eens een nadere blik werpen op deze Geotel A1 en zijn specificaties.

Het uiterlijk van deze robuuste en waterdichte telefoon is duidelijk geïnspireerd op andere rugged toestellen (zoals de MyPhone AXE LTE). De specificaties zijn wat minder dan die van de Axe, maar dat geldt óók voor de prijs. Daar waar je toch een kleine 350 euro moet neerleggen voor LTE, is de Geotel A1 al verkrijgbaar voor een bedrag om en nabij de 75 euro!  En wat krijgen we voor dit bedrag?  Een IP68 gecertificeerde schokbestendige smartphone met een  4.5 inch IPS LCD display in QHD resolutie met een pixel-dichtheid van  244dpi. De Geotel A1 draait op een quad core Cortex A7 & MediaTek MT6580M gecobineerd met 1GB aan RAM-geheugen. Daarbij heeft de A1 een 3400 mAh accu, die dus zorgt voor een goede stand-by tijd.



De Geotel A1 IP67 telefoon is verkrijgbaar in 4 varianten: Zwart, of zwart met oranje, met groen of met geel Wat ook redelijk bijzonder is aan de Geotel A1 is dat hij voor die prijs met Android 7.0 Nougat  geïnstalleerd uit de box komt.  Op de achterkant prijkt er een 8MP Camera met LED flits en op de voorkant vinden we een (vrij basic) 3 MP Camera terug. Het enige wat ik jammer vind aan de Geotel A1 is het feit dat het toestel maar een interne opslag capaciteit van 8GB aan boord heeft. Dit is natuurlijk wel  uitbreidbaar met een (max 32GB) SD Kaart.

Zoals eerder genoemd is de, begin januari 2017 verschenen, Geotel A1 een waterdichte en schokbestendige smartphone en dat betekend dus dat het goed mogelijk is het toestel onder water en in andere extreme omstandigheden, zonder problemen te gebruiken. Om dit voor elkaar te krijgen is de 3.5mm jackplug weggewerkt achter een poortje even als het USB oplaadpunt van het toestel. De A1 gebruikt jammer genoeg de dichtingsmethode die werkt met membraantjes over de speakers heen, waardoor het geluid (zowel gesprek als speaker) soms wat tegenvalt. De Geotel A1 is wat MercuryView Mobile betreft vooral een ideale werktelefoon die voor een lage prijs is aan te schaffen en praktisch onverwoestbaar is. Er zijn tegenwoordig natuurlijk robuuste en waterproof smartphones te krijgen met betere specificaties als de A1, maar voor de prijs van rond 70 euro zit dat er natuurlijk niet in!




Al met al toont de A1 vooral aan dat het kersverse Chinese smartphone merk Geotel vanaf nu weldegelijk serieus te nemen is, en we weten inmiddels ook van de Marketing afdeling van Geotel (met bijzondere dank aan Bessie Lau!) dat Geotel het niet bij robuuste bouwtelefoons zal laten. De Geotel Note (link) is óók inmiddels op verschillende Chinese marktsites te verkrijgen. En ook daarmee laat Geotel zich van zijn beste kant zien. Dit bugettoestel met een schitterende achterkant gefabriceerd d.m.v. een speciaal laagjes-proces heeft ook onder de kap mooie specs. En wederom voor minder dan 100 euro! Prachtig!

Reacties