Top 3 van Bezelloze Smartphones van 2017

Top 3 van Bezelloze Smartphones van 2017:
van onpraktisch concept, loeiduur naar handzaam en betaalbaar

2017 zal de geschiedenis in gaan als het jaar van de smartphones zonder bezel, ook wel edge-to-edge dispaly genoemd. Dat was iedereen, zowel fabrikanten als klanten meteen duidelijk. Deze trend is gestart door het Chinese merk Xiaomi met dat vorig jaar zijn concept-telefoon de Mi Mix presenteerde.




 Natuurlijk gevolgd door de Zuid Koreaanse smartphone gigant Samsung die met de S8 ook instapte in de “Battle of No Bezels”, en zo komen er steeds meer fabrikanten Sony, Bluboo, en natuurlijk ook Doogee met hun Mix waaraan we reeds eerder aandacht hebben besteed. Vandaag gaan we eens kijken wat wij de Top 3 van  meest indrukwekkende smartphones met edge to edge display vinden. En je weet het, bij Mercury View Mobile geen Samsung S8 waarvoor je een half maandsalaris moet neertellen, en we houden ons ver van het gespeculeer en het geneuzel of de iPhone 8 (of toch de 7s, of de 8 of toch.. pffff!) al dan niet bezelloos gaat zijn. Maar goed. We trappen deze lijst natuurlijk af met op de derde plaats de veroorzaker van dit alles:

De Xiaomi Mi MIX

 IMG_256

Dit toestel van Xiaomi was het eerste ter wereld dat met een bezelloos design kwam. Xiaomi had het toestel in eerste instantie als een concept gemaakt, maar de ogen van de hele wereld waren al snel op het toestel gericht en zo ging Xiaomi (wellicht iets te vroeg) aan de slag en bracht de Mi Mix uit voor de consument.  Met zijn 91% schermratio blijt het natuurlijk een prachtig toestel om te zien, maar keramiek en glas klinken in onze ogen wel ERG breekbaar, Als je dan uitgaat van een schermdiagonaal van 6.4 inch dan kun je niet van een praktisch te handelen toestel spreken en lijkt daarmee de kans dat ie uit je handen glijdt beduidend toe te nemen. Daarnaast is de oorspeaker onder het scherm weggewerkt met een soort revolutionaire nieuwe techniek, aldus Xiaomi. Helaas weten we dat nieuwe technologieën dikwijls ook nog omgeven zijn door kinderziektes, en zo heeft de Mi MIX 2 standen of je hoort niets, of iedereen hoort alles. Niet echt wat je wil als je ruim 600 euro neerlegt voor een telefoon lijkt me zo. Zoals we al eerder hebben vermeld. Heeft de Xiaomi Mi MIX een 16MP camera achterop en een 5MP front camera.  Het grote scherm van de Mi MIX laat genoeg ruimte om de  4400mAh batterij onder op te bergen. Jammer genoeg vreet zo een scherm ook voldoende stroom waardoor je zou kunnen stellen dat je niet echt vreslijk veel voordeel behaalt aan die grote accu. Verder is het toestel natuurlijk prachtig met goeie functies en snelle processors. Nog één praktische hobbel in het aanschaffen van de MiMIX is dat het als concepttoestel en voor de forse prijs natuurlijk in kleine aantallen wordt geproduceerd en dus regelmatig niet beschikbaar is. Hierom, en omdat de prijs natuurlijk redelijk pittig is de reden dat de Mi Mix op de derde plaats in deze top drie eindigt.


De Ulefone Future

De Ulefone Future hebben we elders op deze site uitgebreid bekeken en beschreven, en eerlijk gezegd moesten we even twijfelen of hij wel in deze Top 3 thuis hoort aangezien de Future natuurlijk aan de bovenkant wel nog een duidelijke bezel heeft. Daarentegen, als het gaat om het strakke design en een beeldscherm dat over de randen heen loopt, kun je de nieuwste Ulefone natuurlijk wel in deze categorie plaatsen.


Daarnaast vinden we dat ook de specificaties en de prijs (net iets boven de 200 euro) hem wel een goede kandidaat voor de 2e plaats maken. Het toestel is voorzien van een krachtige Helio P10 octa core processor en 4GB RAM.   Verder is de Ulefone Future uitgerust met een 16MP Samsung-sensor F/2.0 Aperture, Dual-tone flash camera.


De DOOGEE Mix

8K3A1436
8K3A1430

Het toestel dat momenteel echter mijn aandacht wel het meest trekt is de DOOGEE MIX. Jammer genoeg wordt de Doogee nog vaak gezien als een kopie of een budget variant van de Xiaomi. Niets is echter minder waar. De DOOGEE Mix is toch een geheel eigen toestel. Veel handiger in je zak te stoppen aangezien hij een stuk handzamer is en ondanks dat toch een fors 5.5 inch Super AMOLED scherm heeft. Daarnaast onderscheidt de Doogee zich door een fingerprint-scanner aan de voorkant, hetgeen wel de voorkeurspositie van de meesten is, en toch tot nu toe niet in een bezelloos design terug te vinden was. De frontcamera onder het scherm aan de voorkant is ook behoorlijk apart en net als de DUBBELE 16+8 MP Camera op de achterkant een unieke feature.  Ook onder de kap kan je de Doogee Mix geen budgettoestel of kopie noemen. De MediaTek Helio P25 processor is zeker geen grapje en de behoorlijk sterk aanhoudende geruchten dat de DOOGEE MIX maar liefst 6 GB RAM meebrengt verheugd mij al en laat mij er naar uitkijken met dit toestel aan de slag te gaan. De afstemming tussen de Helio P25 en de software performance zorgen er volgend Doogee voor dat de levensduur van de 3380mAh batterij vergelijkbaar is met een gangbare 5000 mAh batterij. Daarnaast komt het toestel met maar liefst 64 GB aan intern geheugen en met als de Galaxy S8 wordt de Doogee Mix bestuurd door Android Nougat 7. En nu komt het.. Voor een prijs net onder de 200 euro!
En deze combinatie plaatst de Doogee Mix dan ook op de EERSTE plaats in deze Top 3.




Reacties