Verkoop Gretel GT6000 met mega-accu start vandaag!

Vandaag hebben we het nieuws mogen ontvangen dat de Gretel GT6000 nu officieel in de verkoop is gegaan, het "gote-accu-antwoord"van Gretel op toestellen zoals de Ulefone Power2, de  Blackview P2, de Innos D6000 en de Oukitel K6000. Zoals we al eerder hebben geconcludeerd is Gretel niet bang de concurrentie aan te gaan. Zoals eerder al aangekondigd gaan we dan ook weer één toestel de strijd aan gaan met de nieuwkomer Gretel. Om de 2 maanden een nieuw toestel uitbrengen en dan ook nog frontaal de aanval aan durven gaan met de gevestigde orde is leuk... maar kan Gretel het ook waarmaken? Laten we eens kijken.






In de Ring vandaag in de linkerhoek, de Oukitel K6000, de batterijgigant van het bekende en in China goed-verkopende Oukitel. Klaar om het gevecht aan te gaan!





In de rechterhoek treffen we de uitdager aan, uit de stal van het piepjonge Gretel, de kersverse GT6000, eveneens een toestel met een 6000mAh mega accu!

Op vele vlakken is het een gelijk opgaande strijd, beide toestellen hebben 2GB RAM geheugen, hebben een metalen behuizing, een 5,5 inch multi-touch scherm, een 64 bits SoC en beide zijn onvermoeibaar met hun 6000 mAh accu. Maar dan gedurende het gevecht beginnen de verschillen duidelijk te worden:

Kwa dikte deelt de Oukitel even een rake klap uit (of ja eerder een tikje) aangezien deze maar liefst een millimeter dunner is als de Gretel. Nou denk ik persoonlijk dat niemand met ook maar een klein beetje verstand een flinterdunne telefoon verwacht, in de wetenschap dat je een 6000mAh accu onder de kap hebt, dus of die éne millimeter nou echt het verschil maakt?

Wat meer verschil maakt is dat de Oukitel draait op een 1GHz Quadcore MediaTek processor type MT6735 terwijl in de Gretel GT6000 gebruik is gemaakt van een MT6737 processor en deze geklokt is op een snelheid van 1,3GHz, dat maakt dat deze ronde dus duidelijk voor de Gretel GT6000 is!

Dan het 5.5 inch scherm. De schermhelderheid van de Gretel is absoluut beter en dan komt daar nog bij dat het scherm is gemaakt van het nagenoeg onverwoestbare Asahi Glas. Een schermmateriaal dat ook op veel rugged toestellen is terug te vinden. De protectie van de Oukitel is niet aanwezig. Dan geven wij ook duidelijk de voorkeur aan de vingerafdrukscanner op de voorkant zoals op de Gretel, dus ook daar verliest de Oukitel wat ons betreft wat punten.




De slag is geslagen door middel van een volledige knock-out als we de toestellen omdraaien en de camera's bekijken. De dual-camera (2x13MP) met dual-flitser (om huidtinten natuurlijker te laten lijken bij nachtopnames) met macro-mode en bokeh setting laat de 8MP achter op de Oukitel natuurlijk geheel teniet.

Als je dan bedenkt dat de K6000 ook nog eens van Oukitel afkomstig is, dat ondanks zijn naamsbekendheid niet onmiddellijk bekend staat om zijn stabiele software, service of klantgerichtheid en communicatie met Gretel super verloopt, verklaren we ook in deze battle toch weer de Gretel GT6000 tot winnaar! Nogmaals niet gek voor een nieuwkomer.




Wil je meer battles met Gretel toestellen? lees dan ook de battle tussen de Xiaomi en de A6 verderop op dit blog.




Reacties