Gooi deze apps onmiddellijk van je telefoon!

We hebben steeds meer opslagruimte op onze smartphones en tablets, steeds meer RAM geheugen, en dat is natuurlijk mooi. Applicaties en games, foto's en andere media vergen namelijk ook steeds meer ruimte omdat ze uitgebreider en groter worden. Naast innemen van ruimte gebruiken veel van deze applicaties ook nog eens flink wat data. Daarom denk ik dat het nuttig is om zowel je mobiele als ook je opslagruimte niet te verspillen aan onnodige zaken. 


En de meesten van jullie weten natuurlijk al dat de Google Play Store vol staat met nutteloze apps die dit juist wél doen. Wat ik zelf nog veel vervelender vind zijn apps die zich voordoen als zijnde hartstikke handig of nuttig die in feite niets anders blijken te zijn dan een digitale reclamezuil. Mocht je één van de volgende apps (of een app met één van de genoemde eigenschappen) op je toestel hebben staan, dan adviseer ik je deze ook onmiddellijk er af te gooien. Maar goed, laat ik uitleggen om welke apps het gaat en waarom:


APPS DIE BEWEREN RAM GEHEUGEN TE SPAREN/ APP-KILLERS
Natuurlijk kosten applicaties die op de achtergrond draaien RAM gehuegen en batterij. Het lijkt dus voor de hand liggend een appkiller te installeren. Nee dus! Want wat gebeurd er? De apps die op de achtergrond draaien doen dat natuurlijk met een reden, dus als je ze afsluit om even (het is namelijk slechts zeer kortstondig) geheugen en batterij te "besparen" moeten deze applicaties zich daarna telkens weer opstarten. en dat afsluiten en opstarten kosrt effectief MEER energie dan de app gewoon te laten draaien. Daarboven op komt óók nog eens dat het schadelijk kan zijn voor het systeem van je telefoon.  Niet doen dus en verwijderen die dingen!





APPS DIE BEWEREN JE TELEFOON "OP TE RUIMEN"

Apps zoals Clean Master en dergelijke, die roepen je telefoon op te ruimen zijn ook meestal veel minder effectief als ze lijken. Natuurlijk is het zo dat je van applicaties die je verwijdert soms wat cache-restanten overblijven. Dit is echter minimaal, en mocht je veel en vaak apps downloaden en verwijderen, en mocht je wel de boel eens willen opruimen (als dat 2 x per jaar moet is het veel, dus je kunt je al afvragen waarom je voor je die paar keer de hele tijd een app je ruimte in beslag laat nemen) dan kan dat makkelijker. Hoe? Nou dit verwijderen en leeggooien van het cache geheugen kan gewoon binnen de menu's van Android zelf. De app is dus niet enkel volledig overbodig, maar stoort ook nog eens je laadscherm, je notificatiebalk en tijdens het gebruik van de app zelf met hinderlijke reclames. En DAAR is het bij dit soort apps om te doen. Een manier vinden om hun reclame boodschap in je telefoon te wroeten en dat terwijl deze óók nog fors wat data en batterij verbruiken. Nou niet op mijn telefoon. D'r af ermee!


ANTIVIRUS APPS VOOR ANDROID
In feite doen al die antivirus programma's die je in de Play Store kan vinden niets anders dan dat wat Google en Android al ZELF doen. Namelijk ELKE APP wordt geheel door de Play Store gescanned op malware en dergelijke. Daarbij melden de meeste van deze apps alleen maar dat je geïnfecteerd bént of een gevaarlijke app hebt gedownload, maar ze kunnen het bestand in kwestie niet verwijderen. Ironisch genoeg kan dat namelijk het best zonder een app! Zinloos dus.
Document bewaren? NEEN!


BATTERY SAVERS APPS DIE ACCU BESPAREN
Dat vind ik zelf altijd met afstand de leukste! Denk even met me mee. De makers van deze apps willen je dus laten geloven, dat een app binnenhalen die op de achtergrond draait en de hele dag allemaal dingen doet, energie van je accu zou besparen? Klinkt dat logisch? Nee toch? Dat is een beetje het zelfde om als je in Friesland woont om de drie dagen naar België te rijden om daar te tanken, want de benzine is daar goedkoper! Battery Savers zijn flauwekul en meestal volgepropt met reclame die jij vervolgens weer vrolijk op je scherm tegenkomt op de meest onhandige  momenten (en geloof me er is NOOIT een handig moment voor ongevraagde reclame). Moeten we deze digitale reclameborden in vermomming nog op onze telefoon bewaren? Ik zeg: niet doen! Weg ermee!

METEEN RESULTAAT!!
Je zult zien dat zodra je all deze apps, bedoelt op je toestel te optimaliseren er af hebt gemieterd, je de makkelijkste en snelste optimalisatie in je leven zojuist hebt afgerond ;)
Zo makkelijk kan het soms zijn! Veel plezier met je schone, en ongetwijfeld snellere smartphone!


Reacties