Breaking News: Doogee ontwikkelt NCL!

Het Chinese smartphonebedrijf Doogee heeft zojuist bekend gemaakt een nieuw materiaal ontwikkeld te hebben dat gebruikt gaat worden om de body van smartphones mee te bouwen, dit is een technologische doorbraak in de wereld van de mobiele telefonie.

A3


Met de steeds veranderende en groter wordende eisen van de eindgebruiker in het achterhoofd is er de laatste jaren nogal wat variatie in materialen gebruikt om smartphones van te maken, grip, maar ook oog voor design, en natuurlijk stevigheid zijn allemaal factoren die hierbij een rol hebben gespeeld.van hout naar rubber, tot aan metaal en alles ertussen in is er inmiddels al uitgeprobeerd. En ondanks dat de nieuwe trend metaal lijkt te zijn heeft dat natuurlijk ook ene paar nadelen. Ten eerste natuurlijk het gewicht, maar er is ook nog het probleem met het tegenhouden van de ontvangst, waardoor er antenne strips in een ontwerp moeten. En geloof me: er is met vele legeringen geëxperimenteerd de afgelopen jaren.

8K3A9864


Maar het momenteel nog steeds het meest gebruikte materiaal is een kunststof met de naam polycarbonaat, dat natuurlijk als voordeel heeft dat het een bepaalde mate van flexibiliteit heeft, dat het enigszins tegen een stootje kan en dat je gemakkelijk in te kleuren is. Daar komt nog eens bij dat het lekker licht is. Het nadeel is dat het goedkoop en plastic-achtig voelt en dat het ook niet erg slijtagebestendig is.

图片2



Welnu, Doogee heeft dus voor het eerst een nieuwe soort proces ontwikkeld in de vervaardiging van polycarbonaa: Het NCL Proces, dat werkt door middel van een NCVM Coating Laser). Dit materiaal zou de perfecte oplossing zijn de voordelen van kunststoffen behuizingen met de textuur, het gevoel en het uiterlijk van een metalen behuizing.


B1



Veel meer weten we voorlopig nog niet, maar we gaan er van uit dat het gebruik en toepassing van het NCL proces reeds begonnen is en op sommige, wellicht nog slechts gedeeltelijke, plekken toegepast gaat worden. Maar hoe, wat, waar en in welke devices is nog niets over bekend aldus Doogee. Al kijk ik nog eens goed naar de gelekte foto's van de Doogee BL5000 die rugged eigenschappen mee zou moeten krijgen, en vraag ik me af of zo'n toestel nou niet bij uitstek geschikt zou zijn voor een dergelijk materiaal. Afijn, dat blijft natuurlijk giswerk. We zullen het in de toekomst wel merken.


8K3A2761


Reacties