Budget & Beautiful? De AllCall Rio lijkt dit waar te maken!

De tijd dat je als gebruiker van een budget telefoon, met een of ander lelijk plastic toestel, liefst nog in een afzichtelijke kleurencombinatie moest rondlopen liggen anno 2017 toch echt achter ons. Steeds weer worden we verrast met budget toestellen met een absoluut stijlvol uiterlijk.

Een absoluut voorbeeld hiervan is de Chinese nieuwkomer AllCall die aan het eind van deze maand alweer hun tweede toestel presenteren. Met hun nieuwe model van Allcall, de Rio laat de budget fabrikant toch wel een paar dingen zien, behalve hun nieuwe toestel dan (dat zeker ook de moeite waard is). Ten eerste richt het bedrijf zich aan hun taal gebruik te merken op de jongeren, de jeugd, die graag een tof toestel in hun handen willen hebben, maar ze zo'n ding met hun eigen zakcentjes moeten betalen. Dat is slim als je toestellen maakt met budgetspecs en prijs die er wel fantastisch uitzien. Ten tweede zien we dat steeds meer Chinese fabrikanten merken dat er naast de enorme afzetmarkt in het Oostblok, ook de Zuid Amerikaanse markt de Chinese marktsites en hun goedkope telefoons leren ontdekken. De Geotel Amigo en de AllCall Rio lijken afgeleid aan hun naamkeuzes, zeer goed op de hoogte te zijn van dat feit. Maar goed, laten we dan ook maar de AllCall Rio aan jullie presenteren, nu ik er toch al over begonnen ben.




Zoals ik al zei, is de AllCall Rio een toestel dat zich gaat mengen in de strijd als het gaat om betaalbare toestellen met een edge-to-edge display. De Ulefone Future en de Bluboo Edge hebben deze weg natuurlijk als eerste vrij gemaakt maar nu lijken ook de echte budgetmerken zich in de arena te begeven. De AllCall Rio zal dus een gebogen display meekrijgen. En deze zal ook nog eens zijn aangebracht op een volledig metalen body! 




"Allemaal leuk en aardig", hoor ik je al denken "...maar wat als zo'n een goedkoop ding met zo'n randloos glazen scherm één keer valt kan ik hem weggooien." Als eerste zou ik je dan een wedervraag willen stellen: Wat gebeurd er als je je iPhone laat vallen? Maar aangezien we weten dat zowel Samsung als Apple minstens nog één keer de toestelprijs verdient aan schermreparaties van hun smartphones  hoef je die vraag niet eens te beantwoorden. Dit is het antwoord van AllCall toen we ze hiernaar vroegen: 

AllCall wil dat men weet dat de Rio uitgerust zal worden met een bijzonder dik soort glas, ongeveer twee keer zo dik als gewoon glas. Om precies te zijn zal het 1.8mm dik zijn en daarnaast vertelde men ons dat het glas wordt gecreëerd op een temperatuur en ongeveer 350 a 400 uur bewerkt is zodat het een hardheid bereikt van 8H op de Mohs schaal. 


Naast het schijnbaar voorkomen van barsten heeft het extra dikke glas dat op de AllCall Rio zal prijken ook het effect dat het in hoge mate krasbestendig wordt. Uiteraard staan wij open voor een reviewmodel en wie weet kunnen we jullie dan meer vertellen. 
  
Wat we nu weten is dat de Rio zal uitkomen met een minimale quadcore processor 16GB aan ROM en 1GB aan RAM wat natuurlijk niet spectaculair is. Maar wel de meeste taken gewoon (al zij het een seconde langzamer) tot uitvoer kan brengen. En we moeten wederom niet vergeten dat we het hier niet over een vlaggenschip hebben, maar over een toestel van 60, maximaal 70 euro! Wel weten we dat het scherm een HD resolutie van 1280 x 720p gaat meekrijgen en dat is op een 5 inch scherm prima te doen. De camera specificaties weten we op dit moment nog niet zeker, maar er is sprake van een 8MP en een 2MP opzet. 

Redelijk standaard voor budgetmodellen. De 2700mAh batterij die het toestel in leven moet houden, zal dat best een flink tijdje doen denken we, aangezien er van de chipset niet zoveel wordt gevraagd. Maar we hebben ons al vaker de vingers gebrand, laten we eerst maar eens afwachten. We'll keep you posted.



Reacties