Doogee Mix niet enkel mooi maar ook stevig!

Een smartphone met een groot scherm is zonder twijfel een blikvanger, maar het nadeel is meestal dat zo'n bijzonder mooi toestel dikwijls behoorlijk fragiel uitvalt. Een klacht die ons wel een sheeft berikt over de Xiaomi Mix is dat deze zelfs na een kleine val van een paar centimeter al barsten in het enorme scherm vertoonde, dat is natuurlijk zonde van zo'n duur toestel. Om aan te tonen dat de Doogee Mix dit soort "hobbels in de weg" aan kan, heeft Doogee vandaag een reeks foto's gepubliceerd die de laatste tests op de Mix laten zien, de testresultaten zien er goed uit en het ziet er naar uit dat de Doogee Mix, ondanks een kleine vertraging (die wij hier al hadden ingecalculeerd, je moet een hype natuurlijk creëren) binnenkort verscheept kan worden. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een Doogee Mix, is het nu HET moment om je slag te slaan. Tot aan de dag van het officiële shipment is er namelijk een flashsale bij Banggood. In de pre-order kun je de 4GB RAM versie al voor $169.99 aanschaffen. Wil je liever de 6GB versie kost deze je nu $179.99! 


8K3A1436

De specificaties van de Doogee Mix kun je vinden in één van onze vorige blogs over de Mix. Terug naar de stevigheid en het uithoudingsvermogen van de Doogee Mix: Het toestel is geframed in een anti-schok body met zowel aan de voor- als aan de achterkant Gorilla Glass 5 van Corning. Er is momenteel geen harder, steviger materiaal om een telefoonscherm van te bouwen. De micro val-test beaamt dit. De smartphone is ongeveer 5000 keer gevallen per test.

8K3A3738

Het frame van de Doogee Mix is van RVS en uiteraard ook uitvoerig getest, RVS is een bijzonder sterk metaal en in een tiental stappen van slijpen en polijsten, ziet het er ook nog eens schitterend uit in combinatie met de grote zwarte glasoppervlakken van de Mix.

8K3A3734

Op deze foto is te zien hoe er met regelmaat zachte druk wordt uitgeoefend op het scherm van de Mix, want ook in je broekzak moet het toestel bepaalde druk en spanning aankunnen. Voordeel van de Doogee Mix ten opzichte van de Xiaomi en menig ander 5.5" toestel is dat de Doogee ondanks een even groot scherm WEL in je broekzak past. Met deze test verzekerd de Chinese fabrikant zich ervan dat hun telefoons niet zo maar breken als je ze even onder druk zet.

8K3A3759

Op de laatste foto zien we de button-test. Deze activatie-tester drukt de aan- en uitknop en alle andere knoppen op de Mix gemiddeld zo een 20.000 tot 50.000 in, om er zeker van te zijn dat je toestel óók na een week of een maand nog probleemloos reageert op je commando's. Met een Helio P25 Octa Core processor met een kloksnelheid van 2.5GHz moet je probleemloos reageren immers kunnen verwachten. Al met al ziet het er goed uit, die Doogee Mix. We verheugen ons bijzonder op de aankomst van dit toestel op de redactie. We houden jullie, zoals altijd, op de hoogte.

8K3A3793

Tot slot nog even een video waarin te zien is hoe zo een micro val-test in de Doogee fabriek er nou in het echt uitziet:









8K3A2141

Reacties