Ramos MOS1 Review & GIVEAWAY!

Soms komt er eens een toestel binnen waarvan je eigenlijk niet veel verwacht en je dan compleet van de ene verbazing in de andere laat vallen. De Onemos Ramos MOS1 is zo een toestel.

De Ramos MOS1, gebouwd door het in China en de rest van de wereld bekende tablet-merk Onemos is een absoluut budget toestel dat zo rond de honderd euro te krijgen is. Wij kregen vorige week van Onemos een review exemplaar toegestuurd en we waren al redelijk verbaasd over de verpakking alleen al. De Ramos MOS1 komt in een stevige luxe witte doos met het ONEMOS logo erop. In de doos zit lader, oordopjes (die verdacht veel lijken op de iPhone earplugs), het pinnetje om de simtray mee te openen en natuurlijk het toestel zelf. Met zijn minder dan 8mm dikte voelt de MOS1 eigenlijk geweldig licht in je hand. Door de unieke vormgeving van het metalen frame rondom het toestel heb je echter geweldige grip en voelt het toestel geen seconde alsof het uit je hand kan glijden. Erg fijn.



De kleine details in de afwerking vallen eigenlijk meteen op, en maken dat de Ramos een premium uitstraling heeft (zelfs het witte demo-model dat we kregen, en dat vind ik knap, op de een of andere manier vind ik witte toestellen er namelijk al gauw plastic-achtig en goedkoop ogen).Het toestel doet aan de voorkant enigszins denken aan een iPhone waarvan men de homebutton heeft weggelaten maar heeft wat unieke features zoals de blauw-metallic kleurige oor-speaker aan de voorkant. Op de achterkant (ook voorzien van een 2.5D glaslaag) heeft de hoofdcamera een ring om zich heen in het zelfde metallic blauw. Daarnaast vinden we een flitser terug die een behoorlijk licht afgeeft en daarmee zijn werk dus ook bijzonder goed doet. Maar terug naar de voorkant:


De Ramos MOS1 is een 5.5 inch telefoon en het scherm is echt één van de beste schermen kwalitatief gezien, die ik ooit op en budget toestel ben tegengekomen. Je vingers glijden er soepel over heen, het reageert even accuraat als een Samsung of iPhone en het is voorzien van mooie afrondingen door de 2.5D laag. De kleuren zijn mooi verzadigd en de 1920 x 1080 pixels Full HD resolutie doet hier natuurlijk ook zijn deel. Ook de camera's op de Ramos MOS1 doen wat je zou verwachten: Er is een 5 MP selfie-camera op de voorkant die bijzonder mooie plaatjes schiet voor 5MP camera. Op de achterkant vinden we een 13MP camera terug die uitermate mooie foto's schiet en zelfs videos met een 1080p resolutie kan voortbrengen die er, zeker op een lichte zonnige dag, geweldig uitzien.
In mindere licht situaties zien we dat de foto-kwaliteit iets korreliger wordt maar nog altijd veel minder dan de camera's van toestellen die drie tot vijf keer zo veel kosten. Opslag voor je foto's en andere bestanden is er met 32GB ROM ook aan boord.

De processor in de Ramos MOS1 is eens geen MediaTek zoals we die in 9 van de 10 Chinaphones terug vinden, maar een Qualcomm Snapdragon 615. Een chipset die er om bekend staat de neiging tot oververhitten, maar ook dat heeft Onemos mooi omzeild, door de van huis uit 1.7 GHz octa core processor op 1.5 Ghz te klokken. Daar merk je effectief in dagelijks gebruik erg weinig van en dat is natuurlijk ook precies te bedoeling. Met 2GB aan RAM geheugen is multitasken ook geen probleem en samen zorgen deze componenten ervoor dat je een prettige gebruikservaring aan de MOS1 overhoudt. Ook multimedia zoals muziek en films zijn een genot aangezien de Ramos zeker geen dof of schel geluid produceert. Via de kooptelefoon klinkt het allemaal nog lekkerder zelfs en heb ik ervoor gekozen de equalizer van mijn muziek app UIT te laten omdat dat het geluid ten goede kwam! En deze goeie tweaking, goede fijn-afstelling komen we bij het alledaags gebruik van de MOS1 overal tegen. Een toestel met liefde en aandacht gemaakt dus. Zijn er dan helemaal geen minpunten?

Jawel, al moet je je afvragen of dat bij een prijs rond de honderd euro, en de rest van de specificaties echt minpunten zijn of de logische consequenties. Het missen van een SD Kaart slot komt dan als eerste bij me op, al moet ik eerlijk bekennen dat ik daar weinig tot geen hinder van ondervind aangezien ik alles via  Google Foto's en Google Drive doe. Een ander "minpunt" is het ontbreken van een snellader. Ik heb het hier dus over de lader zelf. De smartphone zelf is wel uitgerust met een snellaad-functie en de 3080mAh accu is dan ook in ongeveer een anderhalf uurtje van 0 tot 100% gevuld. En tot slot wordt de Ramos MOS1 aangestuurd door het ietwat oudere Android 5.1 Lollipop in plaats van de iets recentere Marshmallow of Nougat varianten. Is dat erg? NEEN! Merk je dat aan je gebruik? NEEN! En in het geval dat het je wel zou storen is de Ramos erg ontvankelijk voor Home Replacement Apps, waarmee je je toestel iedere vormgeving kan meegeven die je zelf wenst.

Onze eindconclusie?
De Ramos MOS1 is een uitermate vlot en prettig toestel met een lekker gewicht en een premium feel. Het scherm is van buitengewone kwaliteit en de antivet-laag de afrondingen zijn naadloos en goed verwerkt. De software is bijzonder goed afgestemd op de hardware waardoor je slechts in een enkel gevalletje eens met een lag te maken hebt. Voor een toestel rond de honderd euro grens is de MOS1 dus kwalitatief beter dan veel toestellen van dezelfde prijs. Het toestel heeft een zakelijke, en toch sportieve uitstraling en kan echt voor de dag komen. Wij geven de MOS1 een 8/10 (Lader en gebrek aan SD kaart zorgen ervoor dat het niet meer wordt) en dat is evengoed een mooi cijfer. En natuulijk tot slot een bijzonder woord van dank aan Onemos voor het beschikbaar stellen van een exemplaar! En foto's en een videosample van de camera van de MOS1 vind je zoals altijd helemaal onder aan dit artikel, onder de giveaway regels.

Maar goed hier blijft het natuurlijk niet bij:

Wij hebben besloten onze eerste giveaway te organiseren zonder de hulp van een concern of bedrijf. 
Wat dat betekend? Wij geven ons demo-exemplaar van de Ramos MOS1 weg aan één van onze trouwe lezers!!!

Dit is dus geen internationale giveaway en je kans daadwerkelijk te winnen is dus een heel stuk groter. Maar, we zullen ook IETS STRENGER controleren of je daadwerkelijk aan alle stappen hebt voldaan om mee te mogen dingen:

Wil je meedoen dan gelden de volgende regels:

1. Deel dit bericht op je tijdlijn
2. Like de MercuryView Facebook Pagina
3. Abonneer je op ons Mercury View Mobile Blog op https://mercuryviewmobile.blogspot.com

We maken WOENSDAG 14 JUNI 2017 de winnaar bekend. VEEL SUCCES!!!


Ter info:
Over de uitslag valt niet te twisten, medewerkers en partners van MVM zijn uiteraard uitgesloten van deelname. De Giveaway Actie valt volledig onder de verantwoordelijkheid van MVM en zowel Blogger, alsook Facebook hebben niets, op welke wijze dan ook te maken met deze Giveaway.
De winnaar krijgt persoonlijk bericht, maar zal zich ook bereid verklaren genoemd te worden op het MVM Blog en de Facebookpagina van MVM. 







Reacties