Samsung komt (eindelijk ook eens) met een Dual Camera!

De vingerafdrukscanner op elk gangbaar model voor iedere prijs, metalen behuizingen en last but not least full display telefoons, denk maar niet dat ook maar IETS daarvan oorspronkelijk uit de stal van één van de grote merken is gekomen. Op de Chinese smartphone markt werd er al uitegebreid geëxperimenteerd met dit soort technieken vóór dat de grote merken ermee kwamen. 

Zelfs het weglaten van de 3.5 mm audio plug en deze met USB  speakers te vervangen is niet het oorspronkelijke idee van iPhone maker Apple. De laatst genoemde techniek is namelijk al in LeEco toestellen te vinden die veel eerder het licht mochten zien dan de iPhone 7. En wat lijkt de trend nu te worden? bezelloze toestellen, grote batterijen en dual camera's. 









Nadat Dual Camera's eigenlijk een nieuwe standaard beginnen te worden in Chinese toestellen en zelfs budget toestellen van rond de 60 euro zijn uitgerust met volwaardige Dual Camera's "bedenkt" Samsung een nieuw toestel: De C10. Nog amper is de geruchtenmolen goed op gang en we zijn al op de hoogte van 2 van de belangrijkste features die het nieuwe Samsung toestel mee gaat krijgen. Een 4000mAh accu, en... een Dual Camera... wát een verrassing...






Qua restelijke specs ziet het allemaal ook niet spectaculair uit: Er is sprake van een Qualcomm Snapdragon processor uit de gehekelde 600-serie en zelfs daar is twijfel over aangezien Qualcomm nog recentelijk heeft laten weten niet qua aanbod aan de immer groeiende vraag te kunnen voldoen. Al met al dus gewoon midrange specificaties zoals het er nu uit ziet. Het scherm zal ergens tussen de 5.7 en de 6 inch worden. En wat moet dit pareltje, dat overigens voor de Chinese en de Aziatische markt is gemaakt en waarschijnlijk in Nederland slechts via import te verkrijgen zal zijn? Er is sprake van een prijs tussen de 480 en de 500 euro. Dus ongeveer 5 Ramos toestellen, 5 Leagoo's of  4 Gretel GT6000s! Ach ja het naampje mag wat kosten, is het niet? 

Reacties