Dames en Heren: DE DOOGEE MIX PLUS!

Schermen met curves en smartphones met de volledige voorkant zowat scherm beginnen steeds meer in opmars te komen en zijn sinds 2016/17 niet meer exclusief voorbehouden aan de Galaxy reeks van Samsung. Tot onze grote verbazing kregen we wederom nieuws van Doogee! Want wat kunnen we nog verwachten van de gigant die inmiddels fabrieken in China en Spanje heeft staan? De Doogee Mix is de deur nog niet uit (en dat bedoelen we letterlijk want ondanks de belofte van 5 juni is de lanceerdatum met wisselende redenen steeds verschoven) en er wordt NOG een flagship-toestel aangekondigd: DE DOOGEE MIX PLUS!



Een paar dagen geleden zijn ons een aantal foto's onder ogen gekomen waarop de Doogee Mix Plus al staat afgebeeld. Op deze foto staan twee modellen waarbij de één is omschreven als een 5.7" display (zoals we die ook kennen van de Samsung Note, de S8, en de Leagoo M8 Pro) terwijl het tweede toestel een stuk groter is. Of ze het voorbeeld van Samsung hebben nagevolgd en er een 6.2 inch display van hebben gemaakt of dat er sprake is van 6.4 of misschien gewoon 6 inch is aan de foto niet echt duidelijk te zien.

QQ图片20170608161629

24758974269153905Maar de geruchtenmolen zet wel vaker in met hogere specs dan dat er uiteindelijk op het daadwerkelijke toestel terug te vinden zijn. Doel daarvan is naar alle waarschijnlijkheid om het toestel te hypen, al blijf ik me ernstig afvragen of deze manier echt werkt vanuit een Westerse optiek. Hoe het ook zij, de Doogee Mix Plus gaat er aan komen en zoals het uitziet met een 18:9 scherm ratio. En daarmee zullen ze de eerste (maar ongetwijfeld niet de laatste) Chinese smartphone-fabrikant zijn die een toestel met deze schermverhouding uitbrengt.


微信图片_20170614171455Uiteraard hebben we onze contacten bij Doogee om meer informatie en om commentaar gevraagd. Het enige wat we weten en dus ook met jullie kunnen delen is dat het toestel ook een Super AMOLED Display mee krijgtm maar deze keer met een 2K resolutie (waarschijnlijk is dat om de stroom aan kritiek die het bedrijf te verduren kreeg toen het uitlekte dat de Mix "slechts" een 1280 x 720 HD display mee zou krijgen, hetgeen overigens nog steeds onduidelijk is aangezien Doogee beweert dat het wel om een 1920 x 1080 display zou gaan).


Als Doogee eindelijk overstag gaat en eens begint met het versturen van de "gewone" Doogee Mix kunnen we dit dilemma voor goed uit de wereld helpen. Maar ja.. naast de Mix en de Mix Plus wordt er natuurlijk ook nog druk gewerkt aan de X20 en de CB5000 die binnenkort ook uit zullen komen.. Geen wonder dat we al ruim een week langer wachten.


1846351154471901

Iets met hooi en een vork.... 




Reacties