Bluboo R1, de ultieme rugged smartphone?

Zou Bluboo dan uiteindelijk toch eens met een toestel op de markt komen dat echt de moeite waard is?  De Chinese budgetgigant heeft vooral in de betaalbare onderkant van de telefoon markt zijn niche gevonden, maar het ziet er naar uit dat de trend onverwoestbare waterdichte telefoons te maken met high end specs het Chinese Bluboo nu toch op de kaart gaat zetten. 
  


Het bedrijf kondigt aan dat hun nieuwste model, de Bluboo R1 er binnenkort aankomt. Er zijn inmiddels al promotie video's op YouTube te vinden waarvan we onder dit artikel eentje zullen laten zien.  De R1 (R staat voor Rugged en dit is het eerste rugged toestel van het merk 1dus)  heeft op papier de meest indrukwekkende specs die we tot nu toe in een rugged smartphone zijn tegen gekomen. 




Er is sprake van het nagenoeg onverwoestbare Gorilla Glass generatie 5 van 5 inch,  een Helio X30 octacore processor gecombineerd met 6GB aan RAM. De 13MP camera op de achterkant is uitgerust met Sony sensor en ook de batterij in de Bluboo R1 schijnt door Sony te zijn gemaakt. 



En die batterij is ook weer uniek want een 7150 mAh accu,  dàt heeft tot nu toe nog geen enkele rugged phone fabrikant gepresteerd. En om klepjes die loslaten of beschadigingen te voorkomen is de Bluboo in staat draadloos op te laden. 

En alsof dit allemaal nog niet spectaculair genoeg is,  is er ook nog de futuristische vormgeving, die de Bluboo R1 er ietwat laat uitzien als of hij rechtstreeks uit de laatste Batman film komt.  Het moet misschien je ding zijn, maar zeker met deze specs onder de kap mag een ietwat heroïsch uiterlijk gerust wat ons betreft. 





We zijn erg benieuwd naar het prijskaartje dat Bluboo aan deze bulldozer van een smartphone gaat hangen, en minstens net zo belangrijk,  hoe zijn deze specificaties met elkaar verbonden, op elkaar afgestemd? Of is de software zoals we het eerder van Bluboo hebben gezien een storende factor in het anders bijna aan perfectie grenzende plaatje? 
Zodra we een lanceerdatum hebben, zullen we jullie verder op de hoogte houden. 


Reacties