Details Gretel S55 bekend gemaakt

En Gretel heeft ons allemaal op het verkeerde been gezet, de foto's van de nieuw te verschijnen Gretel S55 gaven een high-end indruk, en de vraag of dit hun vlaggenschip ging worden vloeide daar vrijwel meteen uit voort, maar niets blijkt minder waar!

De Gretel S55,zal ondanks zijn premium uitstraling aan geheel de andere kant van het Gretel-spectrum eindigen, de specs van het toestel geven er al blijk van dat de S55 ver onder de honderd euro grens zal komen te liggen. Wij plaatsen het toestel ergens tussen de Gretel A7 en de A9 in.
Het uiterlijk is ook hier weer duidelijk "geïnspireerd" door de Apple iPhone 7, iets dat we natuurlijk in veel dual-camera smartphones terug zien op het moment. Toch heeft Gretel ervoor gekozen om de fingerprint-scanner op de achterkant te plaatsen, waardoor er nog voldoende eigen karakter aan het toestel zit. Het leuke aan de S55 is dat hij weer in vier verschillende kleuren te krijgen is: Rood, Blauw, Zwart en Goud.





Dan nu de bekende specificaties van de Gretel S55: 

Het toestel zal een 5.5 inch display meekrijgen met een HD (1280x720p) resolutie en een 2.5D afwerking. Op de achterkant van het toestel prijkt een dual-camera met een 
8MP GC8024 en een  0.3MP GC0310 sensor waarvan dus één een groothoeklens is, en de andere bedoeld is om het bokeh effect en close ups te perfectioneren. Gezien de resolutie moet je denk ik geen choquerende resultaten verwachten, maar aangezien de camera's in alle andere Gretel toestellen dik in orde zijn, verwachten we dat je ook met de S55 op zijn minst alleraardigste foto's kan schieten. 
Onder de kap draait de Gretel S55 op een Mediatek MT6580A processor, jammer genoeg maar 1GB aan RAM geheugen maar dan gelukkig wel weer 16GB interne opslag die uiteraard uit te breiden is met een SD-kaart. De S55 is een dual SIM telefoon en werkt op de volgende frequenies: 2G GSM  850/900/1800/1900MHz en 3G WCDMA 900/2100MHz. Er is dus geen mogelijkheid om 4G/LTE te gebruiken op de S55. De batterij heef een 2600mAh capaciteit en Android 7.0 Nougat OS bestuurt de Gretel.

De Gretel S55 wordt dus een budget toestel dat toch een premium uitstraling geeft, want waarom zou je omdat je geen hoge technische eisen aan je smartphone stelt met een lelijk ding rond moeten lopen? De prijs is nog niet bekend maar ik zei het al eerder ik verwacht dat die ruim onder de honderd (ik gok zelfs onder de 80) euro zal uitvallen. We houden je op de hoogte.




Reacties