Nieuwe krachtpatser voor zacht prijsje: de Zoji Z8!

Het is nog niet zolang geleden dat Zoji de Z7 uitbracht die we hier bij MercuryView ook uitgebreid hebben getest. Inmiddels heeft het bedrijf laten weten dat hun nieuwste model de Z8 er deze maand nog aankomt

Als we de foto's mogen geloven is de Zoji Z8 een rugged smartphone die zich ook niet anders voor probeert te doen. Het is een tank, de makers vertellen dat ze zich hebben laten inspireren door Star Wars en de hoekige ontwerpen van Darth Vaders Empire. Hoewel dat vooral in het zwarte model terug te zien is. 



Onze voorkeur gaat uit naar het legergroene model. Het toestel ziet er echter niet alleen goed uit, want na de low end Z6 en Z7 komt het Chinese bedrijf nu met specs die de Z8 naast zijn ontwerp, zeker een interessant toestel maken. Uiteraard is de Z8 net zoals zijn kleinere broertjes voorzien van een IP68 certificering en is dus water- en stofdicht en schokbestendig. 



Qua processor is Zoji afgestapt van de quadcore processoren en heeft de Z8 voorzien van de stukken krachtigere mediatek MT6750T octacore processor. Deze is geklokt op 1.5 GHz. Multitasken zal met 4GB RAM ook geen probleem vormen en met 64GB opslag lijkt de Z8 te voldoen aan de nieuwe norm. De camera's zijn ook een flinke verbetering vergeleken met de camera's op de Z7 (13&5mp). De Zoji Z8 is voorzien van een 16 mp camera op de achterkant en een selfie van van maar liefst 13 mp.



Terwijl andere budgetmerken zoals Ulefone en Doogee ruim 250 tot 300 euro voor hun ultieme rugged smartphone rekenen, blijft Zoji zijn budget imago trouw. Deze krachtige outdoor telefoon zal al rond de 160 euro te krijgen zijn. We zijn benieuwd!

Reacties