De nieuwe Vernee Active: IJzersterk en Waterdicht!

Na alle Mix-modellen en smartphones met 18:9 schermratio ben ik altijd blij als ik weer eens een berichtje ontvang over een nieuwe telefoon waarbij je geen extra glasverzekering hoeft af te sluiten om hem gewoon dagelijks te kunnen gebruiken. Natuurlijk hebben we aardig wat interessante rugged telefoons zien langs komen de laatste tijd, en dan doel ik natuurlijk niet op bedrijven zoals Zoji, AGM,  Blackview, Nomu en E&L die het bouwen van robuuste, waterdichte toestellen als core business hebben gekozen. We zien de laatste tijd ook steeds meer fabrikanten van reguliere smartphones de eerste stappen zetten om ook een rugged model in hun assortiment op te nemen. Homtom deed dat al eind vorig jaar met hun HT20 Pro, die na 2 maanden wat minder water- en schokbestendig bleek te zijn dan het bedrijf had beloofd (geen aanrader dus!) en ook Ulefone's Armor (1&2) en Doogee's S30 en S60 zijn (al dan niet geslaagde) pogingen van de fabrikanten om een outdoor telefoon op de markt te zetten. Nu mengt zich echter een bedrijf in de strijd van wie ik het persoonlijk niet zo snel had verwacht, maar ik moet zeggen, ik word wel erg nieuwsgierig naar de nieuwste Vernee! Kijk met ons mee naar de aankondiging van de Vernee Active, de eerste rugged telefoon van het bedrijf.

Het eerste wat ons opvalt is dat de Vernee Active mijlenver af staat van de vierkante, bulky, liefst nog met knalgeel of oranje afgewerkte bouwtelefoons die we de afgelopen jaren hebben gezien. Maar ook als je hem met de nieuwere en evengoed enorm dikke loeizware Ulefone Armor 2 of de Doogee S60 vergelijkt, heeft de Vernee Active eigenlijk meer weg van een normale business telefoon. Een goede zaak! Vroeger was het ook zo dat rugged telefoons wel bijzonder robuust waren, maar dat je als eindgebruiker een groot stuk functionaliteit moest inleveren als je een rugged toestel vergeleek met andere gangbare toestellen. Als we echter kijken naar de lijst van specificaties die Vernee heeft aangekondigd dan kunnen we niet anders concluderen dan dat de Vernee Active op dat vlak zeker niet inlevert of teleur stelt.




Wat dacht je van een 5.5 inch JDI Incell display met een FHD resolutie van 1920 x 1080p. voor een goed zicht op je scherm, ook in de felle zon? Een 4200mAh accu met quickcharge en USB Type C aansluiting? Klinkt alleraardigst toch? Zeker als het dan gekoppeld wordt aan een Mediatek Helio P25 processor met 8 kernen en maar liefst 6GB aan RAM geheugen! De interne opslag? Ook die is met een grootte van 128GB dik in orde. Daarnaast zal het toestel met NFC (betalen met je Android) en alle wereldwijde 4G/LTE banden zijn uitgerust, iets dat je ook niet in ieder Chinees toestel terug vindt. Je kan dus wel stellen dat de Vernee Active niet onder gaat doen aan andere reguliere smartphones.  En de camera?




Vernee laat weten dat de Active met een 16 en een 8 megapixel Sony sensor zal uitkomen. Het is ons vooralsnog alleen nog niet helemaal duidelijk om welk type Sony sensor het gaat. Zelfs op de officiële Vernee website lijken ze daar ook zelf nog niet helemaal uit te zijn. Hoe het ook zij, ik heb het vermoeden dat dit toestel zich ook qua camera aan andere smartphones kan meten.

De Vernee Active kan volgens het bedrijf zonder problemen temperaturen tussen de -30 en de 60 graden celsius aan, is over 99% stofdicht, waterdicht en zelfs zilt beveiligd! Dus ook een duikje in zee zal dit toestel niet deren! Aangezien de achterkant van de Active uit Kevlar is gemaakt denken we dat dit toestel echt tegen een stootje kan, zonder dat je het er gelijk van af ziet.





De Vernee Active is zeker een interessant model voor een ieder die in alle situaties, in elk weer gewoon zijn smartphone wil gebruiken. Uiteraard kun je voor meer informatie altijd even kijken naar de website van Vernee zelf: http://www.vernee.cc

Reacties