Waarom een Chinaphone?

Ik wil om te beginnen vooral de misverstanden en de onzinverhalen die die rondte doen over zgn. Chinaphones verklaren of uit de weg ruimen. Als eerste: Eigenlijk is het gek dat we het überhaupt over Chinaphones hebben. Samsung, Apple, Sony en HTC worden namelijk ook niet bepaald in Lutjebroek gefabriceerd. De meeste onderdelen van deze toestellen worden in dezelfde stad en wijk gemaakt waar al die “Chinaphones” ook in elkaar worden gezet. Daarnaast bewijst een merk dat in Nederland zeer in opkomst is omdat het zo “betaalbaar"is, namelijk Huawei, dat Chinese toestellen prima mee kunnen op de Nederlandse en Belgische telefoonmarkt. De kosten van een nieuwe Huawei zijn, zeker in verhouding tot de kwaliteit overigens alles behalve “gunstig” maar dat terzijde. Maar bottom line is: ook al heb je een bekend en/of duur merk op je telefoon staan is die net zo Aziatisch als een UMi, een Homtom of een Cubot telefoon!
Laten we een kijken naar de argumenten TEGEN Chinaphones en wat daar eigenlijk al dan niet van deugt. We hebben dus al gezien dat 80 tot 90 % van alle smartphones (of hun onderdelen) sowieso als uit China afkomstig zijn. Dus dat argument kunnen we al vergeten.
“De dure merktoestellen hebben een betere bouwkwaliteit, dus dan zijn ze wel rond de 1000 euro waard”
Dus omdat je bouwkwaliteit en duurzaamheid zo belangrijk vindt sta je ieder jaar (of iedere 2 jaar afhankelijk van je abonnement) in de winkel voor een nieuwe telefoon? De reclamecampagnes van de grote merken hebben hun werk goed gedaan…

Een actief leven vraagt om andere specs!

“Camera/geheugen/geluid/OS (of vul maar in) van een duur merk is nou eenmaal beter, je krijgt waar je voor betaalt”
Ik denk dat Mercury View met glans kan aantonen dat ook dit argument ronduit onjuist is. Het merendeel van de in China succesvolle en bekendere merken kunnen zich met gemak meten aan de Samsungs en de iPhones, en overtreffen deze soms zelfs op meerdere vlakken. Overigens over kwaliteit van bouw en krijgen waar voor je betaalt gesproken: de 1000+ euro geprijsde Note7 van Samsung is uit de handel gehaald omdat ie in brand vloog en ontplofte, HTC heeft jarenlang toestellen met WiFi problemen op de markt gegooid, Sony's Z-serie begon met een stel toestellen die zó “waterdicht” waren dat Sony zelf adviseerde ze vooral niet mee het water in te nemen en een ander vreemd trekje van de Z-serie was dat ze spontaan zelfs op een nachtkastje liggend begonnen te barsten! En de iPhone had homebuttons die bleven hangen, frames die in je broekzak verbogen en eerste 3 generaties iPhones hadden een scherm dat al barstte als je bij wijze van spreken je ringtone te hard had staan.
“Chinese telefoons staan vol malware en bloatware”
Nope, echter Apple heeft zelf de software op de iPhones van hun klanten stuk gemaakt om ze zo te “dwingen” iOS 7 te gaan gebruiken. Veel Chinaphones komen juist met puur Android of met slechts kleine aanpassingen.
Zoals je ziet zijn de argumenten om een 5 tot 7 x duurdere telefoon te kiezen flinterdun. Ook het verontschuldigende
“Ja maar dat heb IK er niet voor betaald deze kreeg ik gewoon bij een abonnement
vinden wij altijd erg amusant, de marketing ploy van de providers blijkt dan toch te werken. Je hebt hem niet GEKREGEN, je hebt er slechts in termijnen voor betaald, ergo, je hebt er óók nog eens rente over heen betaald (het is immers een lening!) Het enige wat absoluut waar is aan je statement is dat dat niet is wat jij ervoor betaald hebt, Door de rente heb je waarschijnlijk zelfs MEER betaald. Met een SIM-Only abonnement ben je echt vele malen goedkoper uit en dat is inclusief onbeperkt bellen en sms-en. Daarnaast is het wel heel zuur als je nog anderhalf jaar moet afbetalen aan je shiny Samsung 6 of 7 Edge als die na een half jaar na één klein valletje aan alle kanten gebarsten is. Of erger, hij valt en gaat helemaal stuk, dan mag je nog anderhalf jaar betalen voor een toestel dat je niet eens meer kan gebruiken.
EEN ding is ZEKER: een “Chinaphone” is op alle vlakken goedkoper!
Maar de tijd dat dat óók betekende dat je te maken had met toestellen van inferieure kwaliteit is al lang voorbij, het gerucht jammer genoeg nog niet. Maar: Enige voorzichtigheid is geen overbodige luxe! Want natuurlijk bestaan er ook slechte smartphones en is het dus goed te weten wat er te koop is en waar je op moet letten. En aangezien de keuze en het aanbod gigantisch groot is, zien de meeste mensen door de bomen het bos niet meer. En even de winkel inlopen om het zelf uit te proberen is ook geen optie.
Maar gelukkig heb je ons gevonden! Heb je vragen na het lezen van deze info over smartphones uit China in het algemeen, of ben je zelf de eigenaar van een Chinees toestel dat je goed bevalt en wil je het, ter geruststelling van onze lezers, met ons delen? Stuur ons gerust een mail, of laat een comment achter.
Zoek je zelf een kwalitatief goede smartphone met goede specs die geheel is afgestemd op jouw voorkeuren? Mercury View Magazine biedt je de hands-on ervaring die je zou hebben als je zelf naar een fysieke winkel zou gaan. Door onze ervaringen met je te delen, zie je precies elke stap van het proces die je moet doorlopen om straks ook de trotse eigenaar te zijn van een smartphone die precies voldoet aan jouw persoonlijke behoeften. Van het aankomen van het pakket (unboxing video) tot aan het daadwerkelijke testen van de toestellen. Claimt de verkoper dat een toestel schokbestendig is (en je wil het toch liever zeker weten, voor dat je er zo maar van uitgaat) laten wij hem eerst voor je vallen, wordt er waterdichtheid geclaimd, gooien wij het toestel met liefde in het water. Wij trekken niemand voor en behandelen alle toestellen op dezelfde wijze. Naast hands-on video's zullen we ook bloggen op Facebook en andere sites, en je voorzien van geschreven reviews, maar dat is niet alles.
  • Wij beantwoorden al je vragen over een toestel dat je al op het oog hebt.
  • Wil je een degelijke telefoon voor 5 tot 7 x minder dan hier in de Nederlandse winkels en heb je geen idee waar te beginnen?
  • Wij helpen je het juiste toestel te vinden voor jouw wensen.
  • Wij verwijzen je naar de betrouwbare resellers op marketsites zoals Aliexpress.
  • Wij zorgen ervoor dat een Chinaphone bestellen net zo prettig wordt als zelf naar de winkel gaan.
En het mooiste hieraan is: We doen het gratis! 
We vragen geen commissie, of bemiddelingskosten en zoeken altijd de goedkoopste oplossing voor het toestel dat jij wil! Het enige wat je aan JOU vragen is je ervaringen met ons te delen zo kunnen wij steeds beter slagen in onze missie. 

Onze missie als reviewers is juist: Geen klassenverschil, een smartphone met high-end specificaties en een budgetprijs voor iedereen! Maar dan wel ZONDER de risico's van slechte resellers of merken die door de mand vallen!

Fris en Kleurig!
Fris en Kleurig!

Reacties