Aermoo M1: Een Onverwoestbaar Vlaggenschip?



De meeste rugged toestellen hebben een camera tussen de 5 en de 8 MP aan de achterkant. Zo hier en daar vinden we een verdwaalde 13MP aangegeven, maar ook meer dan de helft daarvan blijkt een softwarematig geïnterpoleerde 8MP camera te zijn, De nieuwe Russische speler op de markt van de meest onverwoestbare telefoons Aermoo heeft een tijdje geleden via allerlei mediakanalen de vraag gesteld, hoeveel megapixels is voldoende voor een rugged smartphone? Vandaag hebben ze ons aan het antwoord voorgesteld: De nieuwe Aermoo M1 zal in de meest basale configuratie al een 21MP camera meekrijgen! Hoe ze dit voor elkaar krijgen? Het bedrijf beweert gebruik te maken van de Sony® IMX 230 sensor, die we ook in de Z-series terugvonden. Maar daar houdt Aermoo niet op. Er zijn namelijk (inmiddels bijzonder hardnekkige) geruchten over een upgrade of (al dan niet tijdelijk verkrijgbare) high end editie van de Aermoo M1. En die zal furore maken als de meest scherpe camera op een smartphone ooit. De luxere editie van de M1 zal voorzien zijn van een 84MP camera zo gaan de geruchten. Al vind ik dat als er al reclame renders met de camera en aantal MP's uit zijn
dat het meer is dan een gerucht. Maar dat terzijde..


Zoals we nu begrepen hebben zal het met beide versies van de Aermoo M1 mogelijk zijn om foto's en video's onderwater te maken en dat gewoon met bediening via je touchscherm aangezien dat zo is gemaakt dat je het met natte handen en/of handschoenen gewoon kunt bedienen. Het neemt filmt in 4K kwaliteit en kan dus ook op een regenachtige dag gebruikt worden zonder dat je scherm gaat spacen. Een groot voordeel als je in een land woont als Nederland waar regen merendeels tot het weermenu behoort.


















De uitgelekte specificaties zijn op zijn zachts gezegd indrukwekkend, want de M1 wordt aangedreven door een krachtige octa core processor gekoppeld aan maar liefst 6GB RAM en 128GB ROM als standaardconfiguratie. Dit alles zal draaien op Android 7 Nougat zonder layers of andere ongevraagde bloatware. Het display formaat weten we nog niet maar als we zo uitgaan van de tot nu toe uitgegeven foto's hebben we sterk het vermoeden dat het ergens tussen de 5 en 5.5 inch gaat worden. De achterkant en zijpanelen lijken van een metaal-legering, maar ook daarover is ons nog niets bekend. Uiteraard zullen we ons best doen om erachter aan te gaan en meer uit te vinden.

Overbodig te zeggen dat we ons erg verheugen om dit toestel in het echt aan de tand te voelen.




We houden jullie op de hoogte!





Reacties