De nieuwe Nomu T10,Telefoon? of Zaklamp met belfunctie?

Zoals beloofd krijgen we van Nomu de primeur van hun nieuwste telefoon:
De Nomu T10, en uiteraard was onze eerste reactie hier zeer underwhelmed zoals je misschien kunt begrijpen, Als smartphone-enthousiasteling en schrijver hoop je natuurlijk altijd op het volgende, nog betere, nog nieuwere, nog snellere toestel. Snelle processoren, grotere schermen en allerlei toeters en bellen. Sja en als smartphone valt de Nomu T10 redelijk buiten de boot...

Alhoewel dat buiten de boot vallen de IP68 waterdichte Nomu (die het tot 2 uur lang onder water kan uithouden) niet zo veel zou kunnen deren. En ja toeters en bellen... Bellen, dat kan je wel en fors lang ook, want deze robuuste feature phone is voorzien van een 2800mAh accu en aangezien het piepkleine schermpje met lage resolutie natuurlijk amper tot geen stroom verbruikt, zou de telefoon het bij gemiddeld gebruik met gemak 7 dagen moeten volhouden.

Van meer dan 2 meter vallen op beton zonder ook maar één beschadiging is ook niet met elke telefoon mogelijk. De Nomu T10 doet dat zonder problemen. En daarnaast heeft de Nomu T10 geen zaklamp-appje, nee de T10 IS DE ZAKLAMP!  



En des te meer ik al die dingen eens ging bekijken, des te interessanter vond ik deze simpele bouw-telefoon worden. Waarom? Nomu gaat in de toekomst zeker niet stoppen met de bouw van high end toestellen in de stijl vna de S20 en de S30. En er zijn aan de T10 een aantal, voor Nomu nieuwe en niet eerder gebruikte, technieken terug te zien in de T10 waarvan ik me goed kan voorstellen dat deze ook in de toekomstige high end modellen terug te vinden zullen zijn: 

Na de compleet waterproof speaker (die werkt zonder dat hij afgedekt wordt door een membraan waardoor de geluidskwaliteit en het volume vele malen beter is dan die van andere rugged toestellen) die Nomu al in zijn toestellen gebruikt, komt het Chinese bedrijf nu ook met een volledig waterdichte USB poort. Deze blijft dus functioneren zonder dat deze door een klepje afgesloten hoeft te worden,
Ik kan me zo voorstellen dat deze techniek uitgebouwd wordt en straks ook de 3,5 mm koptelefoon-opening met een dergelijke techniek zonder een klepje kan blijven functioneren,



Verder heeft Nomu gewerkt aan een andere energie-verdeling en andere batterij-configuratie die een accu die bijna leeg is zich anders laat gedragen als voorafgaande accu's waardoor je langer door kan met je laatste restje accu, ook deze technologie zie ik als interessant voor meer high end modellen. Net zoals de powerbankfunctie waarmee je de T10 dus kunt gebruiken om andere toestellen op te laden in een noodgeval.
En natuurlijk als je nog in de testfase zit of het de eerste keer is dat je als bedrijf bepaalde technieken toepast, dan is het verstandig dat zo low-risk mogelijk te doen, Om ze dan als eerste in een eenvoudige feature telefoon te stoppen (zonder alle andere hard- en softwarematige poespas waar je rekening mee moet houden als je dit soort zaken gelijk in een ingewikkelde high end model propt) is een verstandige keuze, op zowel zakelijk als technisch vlak.



En laten we wel wezen, onze gekte en voorliefde voor smartphones is natuurlijk niet aan iedereen besteed, en ik ben er van overtuigd dat iedere tech-freak het al eens heeft meegemaakt, dat als hij alle specs van zijn nieuwe smartphone heeft opgesomd aan vrienden, familie of collega's, er altijd wel IEMAND is die de vraag stelt:"Maareh.... Kan je er ook mee bellen?" 
Niet iedereen heeft al die moderne poespas nodig, en mensen die buiten werken en/of een hobby hebben in de natuur en in het water, en toch bereikbaar willen blijven zullen een geweldige telefoon hebben aan de Nomu T10.



En dat is ook logisch, want even serieus, stel je gaat een dagje surfen aan het strand of moutain-biken in de Ardennen... ik kan me niet voorstellen dat je op je surfplank staat en denkt: "laat ik eens even een potje gaan Candycrushen!" Wel wil je bijvoorbeeld weten of je zus al eindelijk is bevallen of wanneer je op dat solicitatiegesprek kan komen. In deze situaties is de Nomu T10 natuurlijk echt een uitkomst. Als het goed is, is er een T10 op weg naar de redactie van MVM en zullen we op het toestel terugkomen als we het uitvoerig hebben kunnen testen...



Wordt vervolgd!

Reacties