Concurrentiestrijd in rugged land: De Blackview BV8000 ook uit

Soms volgen de Chinese smartphone modellen elkaar op in een razend tempo, maar Blackview maakt het wel extra bont. Terwijl hun laatste midranger de BV7000 (min de Pro dus)  deze week bij ons aan zal komen voor een hands on review, kondigt het bedrijf vandaag de launch al aan van de BV8000 die vreemd genoeg werd aangekondigd in een circa anderhalf minuut durende clip die ongeveer 20 seconden over de BV8000 gaat en vervolgens doorgaat als een soort video hommage aan de Blackview BV6000. Een vreemde combinatie en keuze, maar oké. 





Ergens hoor ik dan geluiden van Blackview klanten die iedere vorm van support missen, updates die uitblijven enzovoort, en dan vraag ik mij het volgende af:
Als je als bedrijf zoveel tijd besteed aan het ontwikkelen en vermarkten van telkens weer nieuwe modellen, dan is het logisch dat er geen tijd meer is om die klanten bij te staan. Wat we dan wel weer zien, is dat de zaken waar klanten over klagen of problemen die bepaalde functies ondervonden in een volgende versie zijn opgelost. Je klant gebruiken als beta-tester. Een tactiek die we eerder ook bij UMi constateerden. Maar goed.  Los van bedrijfs filosofie vinden wij de vraag "zijn hun smartphones iets om over na te denken?" natuurlijk veel interessanter. 





Over de Blackview BV7000 gaan we hier nog even niets schrijven, want zoals al gezegd deze komt deze week nog bij ons binnen, dus dat komt later. De komst van de BV8000 kwam eigenlijk als een donderslag uit heldere hemel, maar ook dat is eigenlijk typisch voor Blackview, die gaan zo hun eigen gang.  

Dat zorgt ook voor bijzonder eigenzinnige smartphones. De BV8000 lijkt qua vormgeving op zijn ietwat op zijn voorganger alleen de ronde vormen hebben plaats gemaakt voor strakke rechte hoeken. Wat ik wel jammer vind is dat er toch wéér is gekozen voor een 5 inch display. Ik zelf ben redelijk gehecht aan mijn 5.5 inch scherm, en dat vooral omdat mijn formaat duimen en vingers op een kleiner scherm niet echt functioneren (Sorry President Trump :p) . 
Ik kan me dan ook moeilijk voorstellen dat het (ondanks de handschoenvriendelijke functie) erg prettig tiept op een 5 inch scherm.  Maar dat is natuurlijk maar een kleinigheidje. Een 5 inch scherm is voor de meesten ruim voldoende. Daarnaast is het wel een FHD scherm met een resolutie van 1920 x 720px hetgeen niet gek is voor een rugged toestel.  
De door  Android 7.0 bestuurde BV8000 heeft onder dat scherm overigens óók geen slechte specificaties, al zijn de verschillen met de BV7000 Pro niet onmiddellijk gigantisch te noemen. 






De octacore processor is een Helio P20 van Mediatek gecombineerd met 6GB RAM geklokt op een snelheid van 2.3GHz. Daarmee is de slome logge bouwtelefoon van vroeger voorgoed verleden tijd. Grafisch wordt de Blackview BV8000 ondersteund door een Mali 
T-880 MP2 900MHz, en daarmee kun je zeker een heel eind uit de voeten.  De meeste games zouden in theorie zonder probleem moeten draaien. 






Qua camera is de Blackview BV8000 ook beter uitgerust dan menig andere rugged telefoon. Er wordt geadverteerd met een heuse 16MP back- en een 8MP frontcamera. Maar als Blackview zich aan zijn eigen tradities houdt kunnen we dus uitgaan van een 13MP camera geïnterpolleerd naar 16. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de frontcamera. Dat kan evengoed mooie plaatjes schieten overigens. 

En voor die plaatjes heb je ruimte genoeg met een interne opslag van 64GB en mogelijkheid tot uitbreiding tot 128GB (SD). Qua gewicht zien we rugged smartphones steeds lichter worden en het lijkt erop dat Blackview niet meedoet aan deze trend. Met zijn 223 gram is de BV8000 niet onmiddellijk een lichtgewicht. 
Deels is dat gewicht te wijden aan de 4180 mAh accu. 

Nou, tot zover de BV8000, wie weet krijgen weer daar wel een review model van als hun volgende toestel uitkomt :) Zoals reeds aangekondigd later deze week nog een eerste indruk van de Blackview BV7000 de budget verwant met de quadcore processor en eerlijk gezegd zijn we reuze benieuwd

To be continued...





Reacties