Drie iPhone 7 Alternatieven onder de 150 euro!


Deze keer gaan we kijken naar alternatieven voor de zwaar overdreven geprijsde (en geprezen) iPhone 7. Regelmatig staan er ouders bij ons die het helemaal zat zijn (na de 3e keer in hetzelfde jaar een iPhone scherm ter reparatie te hebben gebracht) een fortuin aan de dure smartphone van zoon- of dochterlief kwijt te zijn. Laten we eens kijken welke alternatieven op de Chinese markt te vinden zijn in de prijsklasse onder de 150 euro. We hadden er wel dertig kunnen kiezen maar in het kader van tijdbesparing hebben wij een top 3 samengesteld. Laten we beginnen met de nummer 3 op onze lijst:



3. De UmiDigi C-Note

Qua vormgeving hoeven we natuurlijk niet uit te leggen waarom we de C-Note geschikt vonden voor de iPhone-alternatieven-lijst. Deze is natuurlijk wel "sterk geïnspireerd" op de Apple Smartphone.
Al zijn er natuurlijk ook wat verschillen die direct in het oog vallen. De UmiDigi is voorzien van een 5.5 inch Sharp scherm met een 1920 x 1080 resolutie. Evenals zijn ongeveer 8x duurdere tegenhanger is de C-Note voorzien van een vingerafdruk-scanner op de voorkant. Deze zou het toestel volgens de fabrikant in 0.1 seconde moeten ontgrendelen. Nu weten echter uit ervaring dat de voorafgaande modellen van UmiDigi, waarbij ze een soortgelijke reactietijd vermeldden, deze zelden tot nooit haalden. Ook staan de vingerafdruk-scanners van UmiDigi niet echt bekend om hun hoog slagingspercentage waardoor ik enkele reviewers ken, die het tijdens de test-periode maar hebben opgegeven en de fingerprintscanner maar uitgezet hebben... Beetje jammer. 





De metalen unibody van de UmiDigi C-Note ziet er wel classy uit en voelt premium aan. Ook het met Dragontrail Glass gemaakte scherm voelt door de afgeronde 2.5D laag zeker luxe aan. Onder de kap vinden we bij de C-Note slechts een quadcore processor die op een snelheid van 1.5 GHz is geklokt.  Niet echt spectaculair in feite. Het RAM geheugen van 3GB maakt dan wel weer iets goed en multitasken wordt hierdoor niet irritant.16 GB ROM is dan, zeker gezien de prijs van het toestel een beetje aan de krappe kant vinden wij. De 8.3 mm dikte is dan wel weer indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat er een 3800 mAh accu in het toestel terug te vinden is. Dan de camera: ondanks dat je door de ovale vorm waarin de camera is ondergebracht in eerste oogopslag zou kunnen denken dat de C-Note een dual camera heeft is dat dus niet het geval. In het, duidelijk iPhone geïnspireerde ovaal zijn de enkel camera en de LED-flitser geplaatst. Ondanks dat we het hebben over een 13MP camera komen de foto's wat flets en lusteloos uit de bus, zoals we dat gewend zijn van UMi. De prijs tussen de 129 en de 149 euro is, zeker in combinatie met de specificaties volgens ons wat aan de hoge kant. Dit, en de minder goede reputatie van de UmiDigi op het  gebied van software en de (meestal volledig ontbrekende) ondersteuning bij problemen maken dat we de UmiDigi op laatste plaats hebben gezet. Dat wil niet zeggen dat het een slecht toestel is, sterker nog de bouwkwaliteit is al stukken beter dan we dat bij voorafgaande modellen hebben gezien. Maar, er is voor dat bedrag meer te krijgen.  Bij voorbeeld onze nummer 2:




2. De Geotel Amigo

Budget-fabrikant Geotel komt deze maand nog met de Amigo. Een toestel dat een soort kruisbestuiving tussen de iPhone en Moto G lijkt wat uiterlijk betreft. Ook de Geotel is uitgevoerd in een prachtige metalen unibody, en is evenals de iPhone in uitdagend knalrood verkrijgbaar. Het scherm is 5.2 inch groot en dat is een prettig formaat weten we al sinds de Sony Z series. Ondanks dat het scherm "maar" een resolutie van 1280 x 720 heeft meegekregen is daar qua scherpte en kleurechtheid niets van te merken. Dat komt ook doordat Geotel gebruik maakt van de door hun zelf ontwikkelde TrueView technologie die de beeldkwaltiteit echt ten goede komt. Uiteraard is ook het scherm van de Geotel afgerond met de inmiddels niet meer weg te denken 2.5D technologie.
Onder de kap is de Amigo voorzien van eveneens 3GB RAM maar heeft een interne opslag van 32GB, hetgeen toch iets meer van deze tijd is. Daarnaast is de Amigo voorzien van een MediaTek 1.3GHz Octa Core processor die de meeste taken toch zonder veel lag aan moet kunnen.





De camera op de Geotel Amigo is een 13MP die samen met een dual-tone flits is weggewerkt in een interessante cirkelvorm op de achterkant van het toestel. Op de voorkant vinden we een 5 MP camera voor het gewone selfie-werk.Maar ook op de voorkant vinden we een dual-tone flitslicht. Hierdoor maakt de Amigo het makkelijk ook in donkere omstandigheden leuke selfies te schieten. Het ontwerp van de achterkant lijkt dan weer wat meer op een Motorola dan een iPhone, maar goed, het onderwerp was ook: de beste iPhone alternatieven, niet de beste clones. De Geotel Amigo heeft in tegenstelling tot de UmiDigi een ietwat meer realistische kijk op vingerafdruk-vergrendeling en de 0.3 seconden voor unlocken die ze claimen passen in dat plaatje. Als je dan bedenkt dat je voor de Geotel Amigo hetzelfde betaald als voor de C-Note dan kun je wel stellen dat de Amigo met zijn grotere werkgeheugen, grotere interne opslag en Octa Core in plaats van Quad Core duidelijk het betere toestel van de twee lijkt. Voor ons dan ook de reden om de Geotel Amigo op plaats twee te zetten. En nu, zonder verdere vertraging.... tromgeroffel..... de nummer ÉÉN:


1. De Elephone P8 Mini

Wie mij drie of vier jaar geleden had verteld dat ik een Elephone toestel als winnaar van WAT dan ook zou uitroepen had ik je waarschijnlijk uitgelachen. De Elephone P8 Mini is in mijn optiek het voorbeeld bij uitstek van hoe enorm de Chinese smartphone-industrie de afgelopen jaren is gegroeid en hoe men zichzelf heeft doorontwikkeld. De Elephone P8 Mini is echter op alle vlakken een ongelofelijke verrassing. 






Om te beginnen, laat ik vermelden dat de P8 Mini niet echt heel mini is. Het toestel is namelijk evengoed uitgerust met een 5" scherm en dat is wellicht wat compacter dan de steeds vaker voorkomende 5.5 of 5.7 varianten, maar ook op 5inch is alles prettig leesbaar en is het prima een filmpje kijken als je onderweg bent, zeker als het een Full HD scherm met een 1920 x 1080p resolutie heeft, zoals dat bij de Elephone het geval is.  De rest van de specificaties van dit toestel dat voor rond de 130 euro te verkrijgen is zijn werkelijk indrukwekkend. De Elephone P8 Mini is net als de nummer twee uit deze lijst een Octa Core toestel, maar dan met een MT6750T processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Daarbij krijg je maar liefst 4GB aan RAM Geheugen! Alsof dat allemaal nog niet voldoende is heeft de, in een stijlvolle metalen unibody gestopte Elephone P8 Mini een interne opslag van maar liefst 64GB. Op de achterkant prijkt een goed werkende Dual Camera van 13MP, ondersteund door een monochrome 2MP camera met flitser. Op de voorkant, eveneens voorzien van een LED-licht heeft de P8 Mini een camera van maar liefst 16MP! Het moge duidelijk zijn, de Elephone P8 Mini is echt een krachtpatser met een piepklein prijsje. En daarmee duidelijk de winnaar van onze Top 3 van vandaag!




Reacties