Specificaties van de nieuwe Maze Alpha gelekt!

We zullen nog een par weekjes moeten wachten tot de Maze Alpha daadwerkelijk te verkrijgen is, maar inmiddels hebben wij uit betrouwbare bron al wat specificaties weten achterhalen. Het nieuwe Chinese merk Maze laat met de Alpha meteen zien dat het niet bang is voor concurrentie met de gevestigde merken en duikt "head-first" in de wedstrijd met bezelloze smartphones. 


Maar zit er behalve een mooi groot scherm wel iets wat de moeite waard is onder de kap van de Maze Alpha (vreemde naam trouwens voor je TWEEDE toestel, maar ok). Wij denken van wel, althans op papier ziet het er zeker goed uit. We zien in ieder geval specificaties in de Alpha die een flinke upgrade zijn van de Maze Blade, het eerste budget toestel waarmee Maze de markt op kwam.


Anders dan UmiDigi en Doogee die het voor  hun tri-bezelloze toestellen hielden op een schermdiagonaal van 5.5  inch en de bedenker van deze trend de Xiaomi met maar liefst 6.44 inch aan schermgrootte, is Maze ertussen in gaan zitten en zal de Alpha een 6.0 inch scherm bezitten. Dit grote scherm zal worden beschermd door Corning Gorilla Glass van de vierde generatie, en loopt daarin dus een klein tikkie achter op de Doogee Mix, die met Gorilla Glass 5, de nieuwste (en als we de geruchten moeten geloven de tot nu toe sterkste) variant van Corning is uitgerust.



Ook de Maze Alpha zal in 2 varianten op de markt komen. Eentje met een slordige 4GB aan RAM met een interne opslag van 64GB en de ietwat luxere variant met 6GB een werkgeheugen en maar liefst 128GB ROM! in beide gevallen uitbreidbaar met een SD-kaart. Met zijn 4000mAh batterij zou de Alpha al zijn concurrenten moeten overleven. Er wordt in de wandelgangen gesproken over een USB-C connector en snellaadfunctie dus dat is wel prettig. Ook de 2.5GHz octa core CPU uit de MTK Helio P25 en de grafische ondersteuning van een Mali T880 MP 2 (900Mhz) zien er op papier veelbelovend  uit. Tot slot de camera's die wat  ons betreft het zwakste punt van de Alpha lijken al moet je nooit uitgaan van het aantal megapixels alleen natuurlijk, maar een Sony sensor van 13MP achter en 5MP frontcamera is op zich natuurlijk een heel klein beetje 2015/2016 en of dat op zijn plek is een een futuristisch design als de Maze Alpha kun je je dus afvragen.
Voor de besturing is overigens wel weer het nieuwste gekozen, aangezien de Alpha op Andoid Nougat 7.0 zal draaien.



Wil je meer weten over de precieze lanceerdatum of wil je je inschrijven voor hun nieuwsbrief kun je natuurlijk altijd een kijkje gaan nemen op de site van Maze zelf.
Of je kunt ons gewoon blijven volgen natuurlijk, wij houden iedere ontwikkeling nauw in de gaten en berichten immers zo snel mogelijk!

Wordt vervolgd!

Reacties