GRETEL LANCEERT DE A6!

Zoals we reeds in eerder artikelen over het gloednieuwe Chinese merk Gretel hebben besproken, komen ze echt uit met het ene kwaliteitstoestel na het andere en dat aan absolute budgetprijzen. Is dat dan zo een doorbraak? Ja!Tot nu toe waren er natuurlijk ook al goedkope tot belachelijk goedkope toestellen uit China te verkrijgen, maar ook al zagen ze er op het eerste gezicht best prima uit, zodra je ze in je hand had, was dat gevoel verdwenen en merkte je gewoon aan de inferieure keuze in materialen alleen al dat je duidelijk met een budgettoestel te maken had.  Natuurlijk zijn er merken zoals Pelitt (We zullen binnenkort een hands on doen met de 5.5” Pelitt T1 Plus) die steeds meer aandacht besteden aan premium feel toestellen onder de 200 euro. Maar dan moet je wel concessies maken bij de camera en accuvermogen. Overigens is de prijs van de eerder genoemde Pelitt (179 euro exc Verzendkosten) als nog ruim TWEE keer meer dan je voor een Gretel in deze klasse betaalt. En over die Gretel willen we het hebben vandaag:


DE GRETEL A6 is gisteren namelijk officieel gelanceerd! Laten we beginnen een opsomming te geven van de belangrijkste specificaties. Nogmaals, onthoud dat we het hier met een toestel onder de 85 euro grens hebben. En als je echt wil lachen loop dan hier eens een reguliere mobielwinkel in en vraag wat je nieuw voor 85 euro kan krijgen!




Een Gretel A6 is voorzien van: ·         5.5” HD 2.5D display gemaakt door SHARP ·         AAC Speaker ·         Een 360° TouchID fingerprint-scanner ·         Android 6.0 ·        Een 13 megapixel Samsung 3L2 camera achterop (5 megapixel front) ·         MT6737 4 Kernen, 2GB RAM ·         32GB opslag, mogelijkheid tot uitbreiding met microSD ·         3,000mAh batterij        ·         Strak Design ·         Twee SIM Kaarten actief ·         Off-screen gesture functies ·         5-punts multi touch, snelle screenshots functie ·         Advies prijs Eur. 82.50!  
Design

Er zijn twee bijzonder stijlvolle kleurenopties te krijgen, de één is mat zwart, afgewerkt met glimmend metaal, en de ander in een grof geborstelde goudkleurige variant, beide uit een aluminium legering gegoten overigens. Een materiaal dat je geen kopzorgen geeft over vieze vingerafdrukken en andere zooi op je toestel. Erg fijn. De 2.D rondingen bij het scherm maken de A6 een bijzonder aantrekkelijk toestel om te zien. Zelfs aan een vlot werkende ontgrendelmethode per vingerafdruk ontbreekt het de Gretel A6 niet voor die 83 euro. Camera

Nog zo iets waar bij budgettoestellen tot 2017 steevast op werd bezuiningd: De camera. Gelukkig heeft Gretel gekozen voor een  13-megapixel Samsung 3L2 camera module, die je bovendien (indien je er zelf voor kiest) softwarematig wat hoger kan opkrikken. De kwaliteit die deze camera voortbrengt is vaak al beter gebleken dan de andere gangbare varianten.En dan te bedenken dat je er ook nog eens een 3000mAh batterij in hebt zitten, kan je wel stellen dat je behoorlijk wat krijgt voor een budget toestel.  Willen wij de A6 van een dichterbij bekijken? Reken maar van 

YES!


Reacties