Camera's: Doogee Mix vs. iPhone7

DOOGEE MIX CAMERA 


De binnenkort verwachte Doogee Mix heeft reeds meerdere keren in de spotlight gestaan op deze site, maar ik denk dat er toch nog meer te vertellen valt over het aankomende Doogee Vlaggenschip. Natuurlijk is er al veel geschreven over de zo goed als bezelloze vormgeving, de accu en het formaat van de Mix, maar daarbij vergeet men dat er meer absoluut unieke features aan de Doogee Mix kleven. En vandaag gaan we jullie een voorproefje geven van de camera. Niet alleen zul je wat camera-samples te zien krijgen in de vorm van foto's die met de Mix geschoten zijn, maar we gaan nog een stapje verder. In dit artikel leggen we de foto's van de Doogee Mix naast dezelfde foto geschoten met een iPhone 7!


De Mix is overigens de eerste en momenteel enige volledig-scherm telefoon met een dubbele camera op de achterkant. De grootste reden daar voor was vooral dat er weinig ruimte is om de camera hardware in kwijt te kunnen. Dit is Doogee dus wel gelukt en dan hebben ze er niet zo maar een camera ingepropt. Neem, de Mix heeft maar liefst een 16MP en een 8MP camera ter beschikking (naast de 5 megapixel-groothoek lens op de voorkant uiteraard!)


De Officiele video van de  DOOGEE MIX dual camera:

https://www.youtube.com/watch?v=LiMxwqLkODo




De dual camera technologie in de Doogee Mix is redelijk vergelijkbaar met die van de Huawei P10, dus een RGB en een monochrome camera. Terwijl de RGB Camera verantwoordelijk ik voor de kleur-informatie, zorgt de monochrome ervoor dat details beter gelezen worden. 

Door beide te combineren wordt de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd en zorgt dat niet alleen voor meer scherpte en detail, maar als het goed is, worden ook opnames in situaties met weinig of nacht-licht een heel stuk beter en kleurechter. 

Laten we eens kijken naar de resultaten. De bovenste foto is telkens afkomstig van een iPhone 7 van dezelfde scene. Oordeel zelf. Zoals altijd onthou dat de Doogee Mix vier tot vijf keer goedkoper is dan het Apple apparaat!
In gewoon daglicht maken beide toestellen fantstische foto's al zie je duidelijk dat de Doogee het contrast beter oppikt en veel vollere, minder fletse kleuren schept:



iPhone 7




DOOGEE MIX



Dezelfde conclusie kun je ook trekken als je de sample portet-foto's bekijkt:



iPhone 7




DOOGEE MIX




In nachtlicht lukt het beide toestellen om goed details op te pikken en mooie kleurige foto's te maken maar voor ons is de Doogee hier absoluut de winnaar als je kijkt naar de details. Op de foto van de Mix zie je gewoon hele stukken detail die bij de iPhone foto compleet zijn weg gevallen.




iPhone 7




DOOGEE MIX



Als het op macro opnames aan komt heeft de Doogee mix een geweldig bokeh effect door zijn f/2.0 lens, kwalitatief op geen enkel vlak beter of slechter te noemen dan de iPhone. En mag ik je er toch nogmaals aan herrineren dat een iPhone vier tot vijf keer zo veel kost als de Doogee Mix en kwa ontwerp lang niet zo futuristisch en stijlvol uitziet. Maar goed dat is onze mening. Oordeel zelf:



iPhone 7




DOOGEE MIX



Ter afsluiting wil ik je nog laten meegenieten van de scherpte van een Doogee Mix foto en het natuurlijk verloop in focus dat echt prachtig is hier. Ook het 8x uitzoomen haalt niets af van de scherpte en kwaliteit !



Originele photo




8X zoom 


Mocht je meer willen lezen over de Doogee Mix kun je natuurlijk altijd kijken op de officiele website van Doogee. De Pre-Order is al begonnen en er is geloof ik zelfs een actie dat je er een kan winnen voor slechts een tientje. Altijd leuk dat soort acties. In ieder geval wij zijn razend benieuwd naar dit toestel! 

Reacties