MVM MISSION STATEMENT: Hierom bestaan wij!


Sinds de nieuwe regeling dat je hippe nieuwe iPhone of Galaxy S8 als lening gezien wordt en je een BKR registratie oplevert zien we op alle Nederlandse blogs ineens heel veel aandacht voor budget toestellen en goedkopere opties. Maar er valt me iets op:
Telkens als Nederlandse bloggers het hebben over goedkope budget toestellen rond of onder de honderd euro komen ze weer aan met hun "Parade der Droefheid" ja hoor, daar zijn ze weer met Moto, de AlcaHell (typefout heel bewust gedaan) de Wiko en andere toestellen die zelfs mijn 7-jarige te oninteressant vindt om te gebruiken.

Het is gewoon fascinerend hoe er in alle talen gezwegen wordt over de mogelijkheden die de Chinese markt je te bieden heeft. Kennelijk gaan de Nederlandse heren en dames blogger ervan uit dat je met een klein budget maar blij moet zijn met korrelige flutfoto's en een opslag waar je naar 4 emails opslaan al kan vergeten iets anders op je telefoon te zetten wegens ruimtegebrek . Dat je het leuk vindt een toestel uit je zak te trekken waaraan iedereen al bij voorbaat je financiële status kan zien.

Nieuwsflits! Dat is niet het geval!

En er zijn tal van toestellen met beduidend betere specificaties te krijgen als je je wat minder druk maakt om een (hier in Nederland onbekende) naam. Kijk eens even rond, oriënteer je eens op de markt. Rond diezelfde 100 euro kun je gewoon de trotse eigenaar zijn van een volledig schok en waterbestendig toestel of een super elegant quad core toestel op een 64 bit SoC met 3 GB RAM en een betere front en backcamera. Of een octa core toestel zelfs, met alle gebruiksgemak van een high-end toestel.









Maar ja, als de dames en heren blogger daar nou teveel op wijzen dan worden de grote jongens boos, de Apple en Samsung, de LG en HTC. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat er concurrentie komt waardoor ze hun overpriced toestellen niet meer kwijt kunnen. Dat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat mijn collega blogger namelijk geen review toestellen meer krijgen. En dat is waarom ik nou na 20 jaar telecom en marketing ervaring zeg. De grote jongens met hun bekende naampjes kunnen ons gestolen blijven. Met mijn blog Mercury View Mobile richt ik me daarom juist op de wat meer exotische
smartphones onder de 200 euro grens (de meesten zelfs onder of rond de 100 grens!). Deze toestellen hebben unieke eigenschappen afgestemd op je persoonlijke voorkeur, en er is op de Chinese markt voor iedere voorkeur wel een (budget) toestel. Extra accucapaciteit, volledige IP68 certificering, dual camera, praktisch bezelloos noem het maar op.


Natuurlijk beseffen we dat het moeilijk is door de bomen het bos nog te zien, en daarom onderwerpen wij de belangrijkste en betrouwbaarste merken en toestellen aan hands on tests en schrijven we uitgebreide reviews zodat je van elk toestel de voor- en tegendelen kent. Ook helpen we je desgewenst met het uitzoeken van een voor jou geschikt toestel, helpen je zoeken naar de beste aanbieder en prijs. En nee, ik maak geen reclame, want wij doen dit kosteloos en onafhankelijk. Het wordt namelijk tijd dat deze markt opengebroken wordt en we met zijn allen minder gaan betalen voor onze dierbare communicatiemiddelen!


Dus laat gerust een berichtje achter of stuur een mailtje als we je ergens mee kunnen helpen.





Reacties