DIT BESTAAT NIET!!!! Nog géén 100 Euro en Samsung S4 Prestaties?


Zoals we al eerder hebben beloofd in ons artikeltje over de rugged A1 telefoon van het nieuwe Chinese smartphonemerk Geotel, gaan we hier eens een nadere blik werpen op hun Geotel Note.

De Geotel Note is een budgettoestel dat, zoals de naam het ons al een beetje verklapt, is voorzien van een groot 5.5 inch scherm met een HD Resolutie van 1280 x 720, en valt dus eigenlijk onder de phablets. Ondanks de lage prijs weet Geotel toch ook de Note te voorzien van enkele unieke features. Zeker op het gebied van vormgeving is de Geotel Note een opvallende verschijning. De achterkant van de Note is namelijk, ondanks dat ie gewoon van kunststof is gemaakt, schitterend om naar te kijken. 




En dat bedoelen we letterlijk! De achterkant is namelijk gefabriceerd d.m.v. een bijzonder proces dat door Geotel MetalPrint Design wordt genoemd (en is getrademarked door Geotel). Dit betreft een speciale manier van verflagen aanbrengen zodanig dat er een soort lichtbrekend effect ontstaat dat bijzondere schitteringen schept als licht er op valt. Bijzonder mooi. Zolang je het niet aanraakt, en dat is nou net wat je vooral veel doet met de achterkant van een telefoon. Bij de Note levert dat dus vingerafdrukken op. Maar dat mag de pret zeker niet drukken!De belangrijkere kant van een smartphone: de voorkant is bij de Geotel Note namelijk óók al indrukwekkend. Het 5.5 inch display heeft wellicht "maar" een 1280 x 720 resolutie maar is het is wel een door Geotel zelf ontwikkelt "TruView" display, en dat levert een veel hogere kwaliteit op dan elk ander 1280 x 720 display dat ik ooit heb gezien! De foto's van de Note komen uit een 13 megapixel F2.0 camera achterop en een 8 megapixel groothoeklens-camera die we op de voorkant terug zien. De 64bit quadcore processor van MediaTek gecombineerd met een goeie 3 GB aan RAM zorgt ervoor dat het toestel alle normale dagelijkse taken zonder probleem kan uitvoeren. Sterker nog als we de AnTuTu benchmark erop los laten komt de Geotel Note zij aan zij te staan met de Samsung Galaxy S4 een toestel dat nu nog ronde de 200 euro kost.


De Geotel Note heeft 3200mAh accucapaciteit en 16 GB interne oplag uiteraard uitbreidbaar met SD. Het toestel is minder dan 8mm dik en ergonomisch vormgegeven. Dit alles met 4G beschikbaarheid en een prijs van minder dan 100 euro! Wij hier bij Mercury View zijn er van overtuigd dat Geotel een merk is waarvan we zeker het laastste nog niet hebben gehoord.

Reacties