Uithoudingsvermogen: De Top 5 stijlvolle toestellen met een grote accu


Tot enige tijd geleden, had je als een een toetel met veel accu wilde eigenlijk niet zo gek veel keuze. De enige toestellen die met extra grote batterijen uitkwamen ware de rugged phones, en ook in die categorie is er het afgelopen jaar echt verandering gekomen. Vroeger waren de zo genaamde bouw-telefoons namelijk lelijke blokken met slechte specificaties als het om software en hardware zoals chipset en geheugen ging. Maar gelukkig hoeven we ons daar niet meer druk om te maken. Ook mooi, zakelijk en stijlvol ogende toestellen komen tegenwoordig op de markt met een forse accu-capaciteit. Eindelijk, niemand zit er namelijk op te wchten veel tijd kwijt te zijn waarin je je smartphone niet kan gebruiken omdat-ie weer eens aan de lader hangt!


De telefoons in deze lijst hebben we gekozen op uiteraard batterij-vermogen, maar ook op premium feelm metalen uni-behuizing, grotere schermen en een beter dan gemiddelde camera setup.

De onbetwiste winnaar in de rij is de gloednieuwe over een paar weken verwachte Gretel GT 6000, die zijn naamgeving te danken heeft aan de maar liefst 6000mAh grote accu die dit toestel onder de kap heeft. En wellicht heeft de GT 6000 niet de krachtigste processor van de rij, maar als ik denk aan het thema van dit blog namelijk bijzonder goede en mooie smartphones onder de 200 euro grens, dan moet je toegeven dat het totaal pakket van dit toestel super uitziet. Snelladen, de nieuwste Android versie met aangekondigde OTA updates, en onbreekbaar Asahi Dragonttrail glas is dit in verhouding prijs/kwaliteit gewoon je beste deal. Daarbij dit artikel ging over het langste uithoudingsvermogen, de grootste accu. En dan is de Gretel sowieso de top!



Gretel GT6000

Batterij: 6000mAh




· 5.5” HD IPS Curved Display

· Asahi Dragontrail glass

· Front Fingerprint 360° TouchID

· Android 7 Nougat

· 13Mpxl dual rear cameras+5Mpxl Front

· 9V/2A Quick Charger

· MT6737, 2GB RAM+16GB ROM

· Prijs: Onder de 200, wordt binnenkort bekend gemaakt












Lenovo P2

Battery: 5100mAh



· 5.5” FHD AMOLED Display

· Corning Gorilla Glass 3

· Front Fingerprint 360° TouchID

· Android 6.0 Marshmallow

· 13Mpxl Rear +5Mpxl Front Camera

· Snapdragon 625, 3GB RAM+32GB ROM

· Prijs: Om en nabij de 250 euro en dus al buiten de range van MVM









Samsung Galaxy A9 PRO

Battery: 5100mAh



· 6.0” FHD AMOLED Display

· Front Fingerprint 360° TouchID

· Android 6 Marshmallow

· 16Mpxl Rear +8Mpxl Front Camera

· Fast Charging

· Snapdragon 652 processor

· 4GB RAM+32GB ROM

· Prijs: Ergens tussen de vier- en vijhonderd euro. Ik zet hem er alleen even tussen om aan te tonen wat een prijsverschil een merkje kan maken!








Asus ZonFone Max

Battery: 5000mAh




· 5.5” HD IPS Display

· Corning Gorilla Glass 4

· Android 6 Marshmallow

· 13Mpxl Rear +5Mpxl Front Camera

· Qualcomm MSM8916

· 2GB RAM+16GB ROM

· Prijs: Rond de 180 euro en ook zeker een aanrader al heeft ie natuurlijk al 1000mAh minder dan de Gretel.









Zeker een interessante en degelijke smartphone. Maar ook wat middelmaat hier en daar, met name de camera resultaten laten soms te wensen over en de dual camera van de GT 6000 is dan toch de interessantere optie volgens ons.






Xiaomi Redmi Note 3

Battery: 4000mAh



· 5.5” FHD Display

· Back Fingerprint 360° TouchID

· Snapdragon 650,HexaCore

· 16MP rear cameras, 5MP Front

· 2GB RAM+16GB ROM

· Prijs: Net op de 200 euro grens maar daar krijg je ook wel een bijzonder vlot toestel voor. Al missen de dual camera, het Dragontail glas en de front fingerprintscanner, waar mijn voorkeur toch naar uitgaat. Verder is een Xiaomi, ook bekend als het "Apple van het Verre Oosten" altijd een goede gok voor een budget toestel.











Reacties