Video EN lanceerdatum Doogee Mix gepubliceerd!

Gisteren is er een video gelanceerd op YouTube waarin getoond wordt hoe de camera-set op de Doogee Mix zijn werk doet. Dit geeft ons al een vooruitblik op wat we uiteindelijk in deze waanzinnig stijlvolle telefoon kunnen verwachten op het gebied van foto en video. In de video waren trouwens nog twee andere onbekende Doogee modellen te zien in vier verschillende kleuren. We zijn erg benieuwd wat we daar nog over gaan horen in de toekomst. Maar goed, alles op zijn tijd: laten we nu vooral onze aandacht eens richten op de camera van de Doogee Mix. 

Zoals we al weten is de Doogee Mix uitgerust met een  dual camera met respectievelijk 16.0MP en 8.0MP,  waarbij deze 2e ondersteunende  camera ervoor zorgt dat er meer diepte in de je foto's komt door een blur effect te creëren op de achtergrond, een extreme macro-stand zo je wil ook bekend als bokeh effect. 


4


De video laat zien dat de Doogee Mix gebruik gaat maken van een interface die we kennen van onder andere de iPhone, waarbij je kunt verschuiven naar verschillende opname-instellingen en filters. De Doogee Mix biedt maar liefst zeven verschillende modes voor de hoofdcamera's waaronder foto, video, face beauty, blur, pro en panorama-stand.  

In de gewone opname-modus kun je swipend maar liefst 8x inzoomen, Uiteraard is het een digitale zoom dus ietwat kwaliteitsverlies zul je begrijpelijkerwijze altijd houden. Dit geldt overigens voor de camera's in vele  malen duurdere telefoons, Als je een indrukwekkende close up wil schieten of een andere foto waarbij je een geweldig gevoel van diepte wil benadrukken  dan biedt de Doogee Mix je de blur instelling waarbij je zelf bepaalt waar en hoe krachtig de vervaging zal zijn.

5

Dan is er natuurlijk de steeds geliefdere beautify modus, die je op allerlei manieren oppoetst waardoor je selfie eigenlijk nooit meer kan mislukken. Ik kan er zelf weinig mee, maar er zijn hele volksstammen die vinden dat je jezelf moet voorzien van een digitaal laagje make up alvorens online te gaan. So be it! Het kan!

Wat ik dan persoonlijk veel interessanter vind is de PRO Modus. Deze laat je namelijk, net zoals dat vroeger ging bij je spiegelreflex-camera, de volledige vrijheid van instellen! De ISO, de belichting, de wit-balans, alles is gewoon schaalloos in te stellen zodanig dat je echt de volledige controle over je camera en dus ook je foto kan krijgen. Toegegeven, het vergt enige skills en een flink aantal oefenfoto's om alles goed onder de knie te krijgen, maar ik installeer per definitie DSLR Software op mijn Android toestellen om juist die controle over de camera te krijgen. En third party apps doen dan wel veel, maar er blijven toch altijd wat haken en ogen. Voor de fotografen en hobby-schieters onder ons die naast een goede telefoon ook graag een opperbeste camera aan boord hebben met allerlei instellingen die ze zelf kunnen optimaliseren: Ik denk dat de Doogee Mix een absoluut goede gok zal zijn.

1

De front camera van de Doogee Mix zal even wennen zijn, deze zit namelijk aan de rechter ONDERKANT van je scherm (basically het gevolg van het ontbreken van een bovenkant he :P).
Dat betekent dus dat je de telefoon "ondersteboven" moet houden om een gebruikelijk frontcam effect te krijgen. Ook de frontcamera is met de schoonheidsfunctie uitgerust.

Momenteel lijkt er absoluut geen andere smartphone te zijn die zulke indrukwekkende camera specificaties meebrengt in zijn prijsklasse. En... De rest.... tja, de rest zullen we zien op 5 JUNI 2017!~
Thats right! Doogee heeft eindelijk de officiële lanceerdatum bekend gemaakt. 5 Juni mensen! Er zal die dag ook een Live Launch Event plaatsvinden, dus hou ook de website van Doogee en natuurlijk ons in de gaten!




Reacties