Camera Samples Gretel GT6000

Momenteel is de Gretel GT6000 het goedkoopste toestel wereldwijd dat voorzien is van zowel een 5000+ mAh accu (6000mAh om precies te zijn) en een Dual Camera opzet. Dat leverde bij ons de vraag op, of er dan niet is ingeboet aan de bouwkwaliteit of de camerakwaliteit bijvoorbeeld. Welnu, over de bouw waren we al snelgerustgesteld aangezien de GT6000 een metalen behuizing heeft in de zelfde stijl en kwaiteit als de reeds door ons geteste A6 en dat is zeker premium te noemen. Ook het 5.5 inch Sharp scherm zal volgens ons niet voor teleurstelling zorgen. 

Bij het doormeten van de accucapaciteit kwamen we zelfs net iets BOVEN de aangegeven 6000mAh uit dus ook op dat vlak is er niets aan te merken op de beweringen van Gretel over de bouwkwaliteit van de GT6000. De vingerafdruk-scanner die nu aan de voorkant zit ipv de achterkant blijkt technisch geheel dezelfde te zijn als in de A6, Ook daar dus geruststelling al om, de scanner werkt adequaat en snel, telkens weer en is ronduit beter en accurater dan bijvoorbeeld de gemiddelde vingerafdruk scanner in een  Umidigi of Ulefone. Dan is er nog één groot verkoopargument voor de GT6000 dat telkens door Gretel wordt benoemd, namelijk de Dual Camera.

Deze Panasonic opzet voorzien van een 13MP en een 5MP (monochrome) lens zou een goeie fotokwaliteit moeten opleveren en zelfs een mooi bokeh effect moeten kunnen creëren. En ja, over foto's kun je praten wat je wil.. maar the proof of the pudding, is in the eating nietwaar? Bij deze laten we jullie wat camera samples zien, in zowel de gewone als in de bokeh modus. Er is bewust voor binnenfoto's gekozen, juist omdat de meeste camera's daar net wat harder moeten werken dan in een kleurrijk licht en een fraai zonnetje buiten. Oordeel zelf:









Wij kunnen niet anders dan concluderen dat, behalve dat het bokeh effect hier en daar wellicht iets te heftig is toegepast, dat er niets mis is met de overal fotokwaliteit van de Gretel GT6000. En keep in mind, we hebben het hier nog STEEDS gewoon over een toestel dat een groot scherm heeft, nog een fysieke homebutton met fingerprint-scanner, een kwalitatieve metalen behuizing, een toestel dat je bij gemiddeld gebruik bijna een week niet hoeft op te laden en dan deze camera en dat voor een prijskaartje van 99 euro! Wederom een compliment voor Gretel.
Is er dan niets mis? Oh jawel hoor, net als bij de Gretel A6 en A5 is de meegeleverde opladerunit echt ongelofelijk slecht. Is het echt zo erg dan? Nee! Het is erger, maar ik wilde me tot nette woordkeuzes beperken. Maar even logisch gedacht. Ik heb liever dat ze op randzaken zoals een lader (waarvan we er nog allemaal 2 hebben liggen of die ik voor 3 euro bij de Action kan halen) bezuinigen dan op het toestel zelf. En de Gretel GT6000 is gewoon een waanzinnig goed toestel voor zijn prijs!

Reacties