Budgetknaller Review: De AllCall Bro. High-end bouw en uiterlijk voor vijf tientjes!

In ons vorige bericht stelden we de top drie budget-telefoons van dit moment aan je voor, alledrie voorzien van fingerprintscanner en dual camera's. Één van deze toestellen, de AllCall Bro mochten we wat nader bekijken en dat gaan we dan ook vandaag doen, daar gaan we:

Verpakking en Inhoud:

De AllCall Bro  (wat een vreselijke naam overigens, maar oké) arriveerde in een mooi doosje met daarop een hout-motief geprint en het bedrijfslogo in het midden. Zeker eens wat anders, en het gaf het geheel een goed verzorgde look. Het toestel ligt bovenop in het doosje, en onder het toestel vinden we een handleiding (meertalig) en natuurlijk de usb-oplader en het pinnetje om de simtray te kunnen openen. Dat was het dan tevens. Maar goed, ik denk dat niemand in zijn goede verstand méér accessoires had verwacht, aangezien we niet moeten vergeten dat dit toestel ongeveer vijf tientjes kost. Alles is goed verpakt en ziet er keurig uit. Dat dan weer wel.



Ontwerp en Scherm:

Qua ontwerp is de AllCall Bro geen uitblinker in originaliteit, maar maakt gretig gebruik van hetzelfde Bauhaus-stijl ontwerp dat we ook  in de iPhone 7 en de Umidigi toestellen terug zien. Ikzelf vind toestellen die deze minimalistische look hebben meegekregen persoonlijk erg mooi, al valt er natuurlijk over originaliteit te twisten. Hoe het ook zij, de Bro ziet er gelikt uit en het metaal van het frame voelt stevig in je handen, De volledig metalen unibody heeft een matte uitstraling en de antenne-lijnen en de randen zijn hoogglans gepolijst, hetgeen het toestel een chique, permium uitstraling meegeeft. De dual-camera (een daadwerkelijke, WERKENDE dubbele camera!) op de achterkant zit mooi weg gewerkt achter een ovaal glaasje en doet natuurlijk inderdaad wel aan de iPhone denken. 

Op de voorkant heeft het toestel een ovale, fysieke homebutton die tevens de rol van scanner heeft, mocht je ervoor kiezen je toestel met vingerafdruk te vergrendelen. Verder vinden we aan de voorkant het 5 inch HD Scherm met een 1280 x 720p resolutie. Niet de hoogste resolutie maar op een 5 inch scherm perfect te doen en in accuverbruik ook geen slechte keuze. De kijkhoeken van het scherm vallen zeker niet tegen en ook de kleuren en scherpte zijn oké. Natuurlijk is het zwart niet zo diep zwart als het zou kunnen zijn, maar zeker niet beroerd. Het scherm reageert adequaat en soepel, en zelfs de screenprotector die er al op zit vanuit de fabriek is prettig en voelt niet stroef.Aan de rechter zijkant van de AllCall vinden we volumerocker en aan/uit knop en aan de linkerkant vinden we niets. Aan de rechter onderkant is er ruimte gemaakt voor de speaker en microfoon en op de bovenkant van het toestel vinden we zowel de opening voor je 3,5mm koptelefoonplug en daarnaast is de poort voor de usb-lader. Ik heb nooit begrepen waarom je de ONDERKANT van je toestel leeg zou willen houden en de bovenkant vol gaten zou willen maken. Ergens kan ik me niet voorstellen dat dat bevorderlijk is voor je toestel als je ook eens in een klein beetje regen moet bellen. Maar goed het zit waar het zit en het werkt allemaal uitstekend.


Hardware


Toen ik het toestel aanzette. merkte ik dat ik inmiddels wat verwend ben geraakt door smartphones met wat snellere chipsets. Het duurt wel even voor de AllCall Bro er helemaal is en klaar is voor gebruik. De chipset die AllCall gebruikt in hun Bro is een Mediatek MT6580A quadcore (A7 Cortex) geklokt op 1.3 Ghz en dat is natuurlijk aan het low-end van het spectrum. Hetzelfde geldt voor de grafische ondersteuning die in dit geval komt van een ARM Mali-400 MP2 GPU. Verder beschikt de AllCall Bro over 16GB interne opslag (90% van de toestellen in deze prijsklasse hebben hier maar slechts 8GB!) en een werkgeheugen van 1GB. Het mag duidelijk zijn de AllCall Bro is geen vlaggenschip, maar tot mijn grote verbazing, deed het toestel wel wat het moest doen. En dat niet eens bijzonder traag. Pas als je vier tot vijf apps tegelijk open hebt staan merk je natuurlijk die ene GB aan RAM en dat dat niet bijzonder veel is. Maar als ik de Bro vergelijk met andere 1GB RAM toestellen kan ik niet anders dan beweren dat het prima te werken is. Good job AllCall!



Software en Camera's

Ook op dit vlak laat de AllCall Bro je geheel meedraaien met deze tijd. Het toestel draait namelijk op Android 7.0 Nougat en dat werkt prima. Programma's zijn goed op elkaar afgestemd en al met al resulteert dat in een bijzonder soepele ervaring. 
De camera software is een verhaal apart, want meestal doet deze het zonder problemen en vrijwel direct. Maar bij minder licht merken we meteen dat de sluitertijd wat minder vlot is en duurt het allemaal iets langer. Het resultaat is daardoor even wisselvallig als de camera zelf. Is het mogelijk leuke plaatjes te schieten met de Bro? Absoluut! Sterker nog, met een beetje oefening en geduld kun je zelfs méér dan dat. De dual camera, met een 8 en een 2 MP sensor werkt beter dan bij menig telefoon van vier keer deze prijs en laat zich dan ook bijzonder makkelijk en goed instellen. 
De frontcamera met zijn 2MP moet je niet te veel en te vaak willen gebruiken als het niet echt absoluut nodig is. Zeker met wat mindere lichtomstandigheden zijn foto's genomen met de frontcamera gewoon minder. Nu is dat vaak bij duurdere toestellen ook niet anders en zeker voor de prijs presteert de AllCall Bro prima.



Batterij

De Bro heeft een 2400 mAh batterij meegekregen en dat is voor een heavy user zeker niet genoeg om de dag mee door te komen. Natuurlijk ga je je wel afvragen of er veel heavy users zullen zijn die voor een AllCall Bro zullen kiezen. Ik betwijfel dit ten zeerste. Dit is duidelijk een instap-model Android smartphone, maar wel één met een fantastisch mooi uiterlijk en gemaakt uit goed materiaal. Als je een telefoon zoekt om mee te bellen en gebeld te worden, je mailtjes te lezen en je Facebook berichten te checken dan hoef je niet veel verder meer te zoeken. Want waarom zou je meer uitgeven?




Conclusie en Cijfer

De afwerking en de materialenkeuze van de AllCall Bro zijn gewoon bijzonder. Nog niet zo gek lang geleden waren dingen zoals een metalen behuizing of een dual camera echt voorbehouden aan de prijzigere modellen. AllCall zorgt er voor dat óók gebruikers met minder eisen, en/of gebruikers met een kleinere beurs hun toestel rustig mogen laten zien. De camera is prima voor je basis-kiekjes en Android 7 loopt ondanks de 1 GB RAM en de budget-processor soepel en prettig. Ik geef de Allcall Bro een 7.6/10 als eindcijfer.



Uiteraard, zoals altijd hieronder nog wat camera samples van foto's gemaakt met de AllCall Bro













Reacties