Een Dual-Camera toestel met Fingerprintscanner voor 5 tientjes???

Ik wil meteen mijn excuses aanbieden voor de ietwat misleidende kop boven dit artikel. Die is niet helemaal juist namelijk. "Want het valt toch duurder uit?" denk je nu...Nee! Maar we gaan het niet over één toestel hebben in dit stukje maar over DRIE verschillende toestellen! Er is namelijk een beweging onstaan waarin smartphone-fabrikanten toestellen uitbrengen met high-end uiterlijk voor een low-end prijs. Natuurlijk houdt dat in dat je iets moet inleveren op de technische specificaties, maar al met mogen we ervan uitgaan dat, als je op zoek gaat naar een toestel van rond de 50 euro, specs niet het belangrijkste voor je zijn.

Laten we eens gaan kijken naar de drie toestellen die we voor vijf tientjes kunnen krijgen en wat ze ons kunnen bieden: De Leagoo KIICAA Power, De Gretel S55 en de AllCall Bro.


De Gretel S55 hebben we uiteraard al eerder behandeld op MVM, dus daar ga ik niet heel veel meer over schrijven. Het toestel heeft een 5.5 inch scherm (Het is qua scherm ook de enige 5.5 inch in deze vergelijking), een metalen behuizing en een fingerprintscanner op de achterkant. Op diezelfde achterkant vinden we ook de 8 en 2 megapixel dual camera met flits. Ook op de voorkant is de S55 voorzien van een camera met 5 megapixel. Niet slecht voor een toestel van 51 euro.



De Leagoo KIICAA Power is de laatst nieuwe budgettelg van de Leagoo familie, dit toestel verrast ons, naast de 8 en 2 MP dual camera op de achterkant en een goed werkende fingerprintscanner met een 4000mAh batterij, compleet met een (semi)snellader. In plaats van een op 1.3 Ghz geklokte quadcoreprocessor (in de Gretel S55) trakteert Leagoo ons op dezelfde chipset maar geklokt op 1,5 Ghz. Dat zal niet vreselijk veel schelen, gezien de Leagoo 2GB RAM heeft en de anderen in dit artikel het moeten doen met 1GB aan werkgeheugen. Minpuntje is dan weer dat de Power uit kunststof is gefabriceerd, terwijl de Gretel ons verrast met een aluminium behuizing. Ook de Leagoo KIICAA Power is voor 51 euro te krijgen!



En dan last but not least de AllCall Bro, die ondanks zijn tamelijk lachwekkende benaming, ook aardig wat in huis heeft voor een toestel op de 50 euro grens. De AllCall Bro heeft qua ontwerp duidelijk het meest leentje-buur gespeeld bij Apple en het toestel is dan ook duidelijk geïnspireerd op de iPhone 7. De AllCall heeft ook een 5 inch scherm en draait op een 1.5 Ghz quadcore processor maar heeft evenals de Gretel S55 slechts 1GB RAM. Op zich voldoende voor de alledaagse handelingen. Multitasken zal wat stroever verlopen, maar we hebben het hier natuurlijk ook over de allergoedkoopste range smartphones die er maar is. De AllCall Bro heeft ook een op 8 en 2 MP gebaseerde dualcamera op de rug en is zelfs uitgerust met een frontale fingerprintscanner. Nu weten we natuurlijk iets meer over de merken Leagoo en Gretel omdat ze toch al wat toestellen hebben gemaakt en we er sommige ook al van hebben getest. De AllCall Bro is echter het debuut-toestel van AllCall en het bedrijf zelf bestaat ook nog maar sinds begin 2017. Dat geldt uiteraard óók voor Gretel maar die hebben toch al wat toestellen uitgebracht die zich bewezen hebben. Maar oké, dat terzijde heeft AllCall met de Bro toch een strak ogend toestel gebouwd dat toch niet meer dan vijf tientjes moet kosten. We zullen binnenkort een review unit van de Bro ontvangen en dan zullen we jullie middels een hands-on review meer over dit absolute budget toestel vertellen.

Reacties