Gretel lanceert NOG een toestel! Wordt de S55 hun flagship?

Terwijl iedereen zich opmaakt voor zomervakantie en de meeste bedrijven het op hun dooie akkertje doen, of zelfs even een weekje of twee de deuren sluiten hebben onze vrienden van Gretel het razend druk en verscheen ineens uit het niets Gretel’s flagship smartphone in de wereld: De Gretel S55!

Sinds Gretel zich in Maart van dit jaar op de smartphone markt begaf heeft het Chinese bedrijf reeds hele interessante toestellen voor een belachelijk lage prijs uitgebracht, allemaal onder de honderd euro, met de uitschieter, de A7 die in vier leuke kleuren te krijgen is voor net iets meer dan vier tientjes! Dan zijn er nog: de A9 (een 5 inch smartphone met een Sharp scherm, een razendsnelle fingerprintscanner en een iPhone geïnspireerd design) de A6, de 5,5 inch smartphone met zijn softtouch-knoppen aan de voorkant en de fingerprintscanner op de achterkant die ons aan de Xiaomi Redmi deed denken, tot aan de interessante GT6000, een smartphone onder de 100 euro met een dual camera set up van Panasonic en een accu van maar liefst 6000mAh!

Een geweldige line-up voor een nieuwkomer, vooral als je bedenkt dat de toestellen geen plastic baggertoestellen zijn, maar degelijk gebouwde, prettig in de handliggende toestellen, gemaakt uit metaal, gorilla- of dragontailglas (afhankelijk van het model) en met een fijne mooi afgeronde 2.5D afwerking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Gretel al snel tot de favorieten is gaan horen bij gebruikers die een prettig werkende telefoon willen zonder er de hoofdprijs voor te betalen. En nu, nu lijkt het erop dat Gretel óók de liefhebbers van de wat pittigere, luxere toestellen wil gaan verblijden en is de S55 dus op weg deel uit te gaan maken van de Gretel familie.

En, officieel weten we natuurlijk nog van niets, maar... we kunnen je toch alvast verklappen dat de Gretel S55 in 4 kleuren zal verschijnen, te weten: Blauw, Zwart, Rood en Goud. Ook weten we al dat de S55 van een 5.5 FHD display met 2.5D afgerond glas zal meekrijgen. En als we uitgaan van de goeie kwaliteit van Gretels vingerafdruk-scanners en van het feit dat er tot nu toe op elke Gretel een dergelijke 360° scanner aanwezig was, zal ook die niet ontbreken. Zoals alle Gretel toestellen krijg je een redelijk pure Android 7 Nougat versie (al hoop ik natuurlijk stiekem op Android O) zonder enige bloatware zoals we dat inmiddels van onze vrienden van Gretel zijn gewend.





Uit de enige foto die we konden bemachtigen van de S55 kunnen we wel al het één en ander opmaken. Zo zien we dat er ook hier sprake is van een dual-camera op de achterkant. Als we echter goed kijken zien we dat, anders dan bij de meeste geodkopere toestellen met een dual-camera, dat er duidelijk sprake is van twee zeer verschillend ogende lenzen.  Dat zou dus wel eens kunnen impliceren dat de Gretel S55 voorzien zal zijn van een "grote-mensen-dual-camera-systeem"  :)
We spreken hier van dezelfde geavanceerde dualcamera-techniek met een groothoeklens en de ander een lens om juist hoge kwaliteit close-ups en macro-shots te maken. Dit geeft een volledige controle over de beide camera's. 

Zal dit het uiteindelijke vlaggenschip van Gretel worden? Of kunnen we nog meer verwachten? Zolang we voor de rest geen specificaties hebben en de  voorkant nog niet eens hebben gezien, kunnen ook wij slechts gissen...  

Wil je meer weten over de S55, blijf ons dan volgen en like onze Facebook pagina, en als je daar toch bent... Bezoek ook meteen de Gretel Facebook Pagina


Reacties

  1. waiting for this phone, S55 phablet has two camera lenses alongside the flash.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten