MVM Onthult: Bluboo Belazerd de Boel: Fake Camera-samples!

De Bluboo S1 is amper uit of we moeten er toch eens een hartig woordje over spreken. Het lijkt er namelijk op dat Bluboo ons niet de waarheid heeft vertelt over hun tri bezelless S1. Dit schijnt een trend te zijn als het om de bezelless toestellen uit de budget range gaat, want ook met de Doogee Mix zijn er een aantal vraagtekens en dingen naar boven gekomen. Daarover vertellen we jullie echter in een apart, uitgebreid artikel. Laten we het voor nu eventjes houden bij de Bluboo S1 en wat wij ontdekten:

De Bluboo S1 is een prachtig ogend toestel in navolging van de Xiaomi Mix, De Doogee Mix, de Leagoo Mix (ja, Leagoo ook al, maar ook dáárover een andere keer meer). Volgens de makers bij Bluboo is hun S1 uitgerust met een geweldig goede camera (een dual camera van 16 en 3 Mp) in verschillende ”nieuwsberichten” die het Chinese Bluboo uitzond waren camerasamples toegevoegd van foto's met de Bluboo S1 geschoten. Volgens Bluboo bewijs dat hun  smartphone-camera's even goed zijn als professionele fototoestellen. Om geen misverstanden mogelijk te maken waren de door Bluboo beschikbaar gestelde foto's voorzien van een watermerk met de tekst: "Photo by BLUBOO S1”
.
Maar goed, laten we eerst eens naar de foto's kijken dan weten we tenminste waar we het over hebben. Het gaat om de volgende foto's:




Ziet er geweldig uit hè? En zoals je ziet zijn beide foto's gemerkt door het Bluboo logo.
Maar iets aan deze foto's was..te slick, te gladjes ..too good to be true? Nou om daar achter te komen hebben we de foto's even van de Bluboo blogs 'geleend’ en met behulp van Google Reverse Image Search eens gekeken of we daar wellicht iets wijzer van zouden worden, en kijk nou eens:



Een blog over gezondheid en voedsel. En lees je even mee? Kijk eens rechts van de foto op de publicatie datum! 2015! 
Of Bluboo heeft de S1 al twee jaar geleden ontwikkeld en deze foto gemaakt, of er is hier iets anders aan de hand... Maar goed laten we de link eens aanklikken om ons ervan te verzekeren dat het ècht dezelfde foto is. Dit was het resultaat:


Je hoeft geen fotospecialist te zijn om te zien dat we hier met exact dezelfde foto (uit 2015!) te maken hebben. Maar, hoe zit het dan met die andere foto?
Natuurlijk hebben we die ook met Reverse Image Search gezicht en zie hier het resultaat:



Ook de andere foto's die waren voorzien van de : "Photo by BLUBOO S1" konden we binnen luttele seconden de originele afbeeldingen van opduiken. Deze keer kwam de foto van de menukaart van een Pizzaria. Volgens mij hadden de reclame-jongens van Bluboo honger toen ze op fotojacht gingen ;)

Dat betekent dus dat je geen enkele garantie hebt dat je kwaliteitsfoto's met een Bluboo S1 kan schieten. Want we weten niet hoe foto's gemaakt met een S1 er uit zien. Wat we WEL weten is dat we belogen worden en ons iets op de mouw wordt gespeld om meer telefoons te verkopen. En of dit de manier is..? Ik heb mijn twijfels. Hoe het ook zijn mag, ik speel het spelletje niet mee. Wij reviewers zijn NIET de verlenging van hun reclame afdeling! Wij zijn er als safeguard voor JOU en geven jou een betere kijk op wat wel maar ook zeker wat NIET aan te schaffen. En sja... Een bedrijf dat al jokt voor het toestel überhaupt op de markt is..trek zelf je conclusies...

Jammer genoeg zijn we nog niet klaar, en zullen we binnenkort nog meer zaken aan het daglicht brengen. Blijf ons volgen en blijf op de hoogte.


Reacties