Nieuwe Cubot verrast vooral door design en goede camera's!

Het lijkt erop dat de Chinese smartphonemaker Cubot toch eindelijk met de grote jongens gaat meespelen. Tenminste als we uitgaan van het nieuws dat ons zojuist bereikt. Met een volledig fris en ander dsesign dan we dat van Cubot zijn gewend kondigden ze enkele minuten geleden de Cubot Note Plus aan. Het bedrijf zelf omschrijft de Cubot Note Plus als een "camera-centrische" smartphone. Laten we eens kijken:

Een vernieuwend design dus zoals ik zojuist al schreef, en tevens het eerste Cubot toestel met een volledig metalen unibody. En ook de antenne-lijntjes die we inmiddels van zoveel metalen behuizingen kennen ontbreken niet.Maar toch ziet het toestel er strak uit als je het aan mij vraagt.



Maar dat terzijde, want het is duidelijk dat Cubot onze aandacht dus vooral naar de camera van de Note Plus wil krijgen. En dat lukt ze aardig aangezien het bedrijf ervoor heeft gekozen om een 16MP (niet geïnterpoleerd) in de Note Plus te verwerken. Niet ''en maar twee keer! Want ook op de voorkant is de nieuwste Cubot dus voorzien van een 16MP camera. beide met een F/2.0 aperture, een soft-light LED (dual op de achterkant!) en veel bewerkingsmogelijkheden. Dus je kan wel stellen dat je zeker goed zit met de Cubot Note Plus als fotograferen iets is wat je veel en vaak met je smartphone doet. Volgens onze informatie zijn beide camera's voorzien van een Sony-sensor hetgeen natuurlijk ook al goed voelt. 



Ondanks dat de naam ideaal zou zijn voor een toestel met een 5.7 of ook 6 inch scherm komt CUbot ons halverwege tegemoet met een 5.2-inch screen met een 1080p Full HD resolutie.Het lijkt erop dat het display heel gladjes verdwijnt in de metalen rand van door een gecurvde glas-coating. Qua hardware brengt de Cubot een MediaTek MT6737T processor, 3GB aan RAM en 32GB interne opslag met zich mee. Ook zeker niet vervelend en in staat de alledaagse taken met gemak te volbrengen. 

Volgens Cubot zal het toestel in drie kleuren verschijnen: zwart, grijs en goudkleurig. En, als alles goed gaat, moet het toestel halverwege Augustus op de markt komen. Zodra we meer horen over de lanceerdatum of er een prijs bekend wordt gemaakt zullen we dit natuurlijk melden!



Reacties