De nieuwe Cubot X18 met 18:9 Schermratio enkel beschikbaar in Goud en Donker Blauw

Cubot kondigde reeds eerder een geheel nieuwe lijn toestellen aan. Daar is inmiddels de Cubot X18 aan toegevoegd. Dit toestel komt zeer binnenkort uit en is ook één van de vele toestellen na de LG6 en de Samsung S8 met een 18:9 schermratio.

Het eerste compliment dat ik de bijzonder fraai uitziende Cubot X18 wil maken is dat Cubot er geen Samsung Clone van heeft gemaakt, maar in het design duidelijk een eigen weg is gegaan. Natuurlijk herkennen we wat iPhone/Meizu/Vernee elementen maar de smartphone heeft duidelijk een eigen karakter. Cubot heeft laten weten de X18 in slechts twee kleurvarianten op de markt te brengen: Goudkleurig en Donkerblauw. De uitleg van Cubot is dat men dacht dat de zwarte en de donkerblauwe kleur zo dicht bij elkaar liggen dat er geen noodzaak zou zijn ook een zwarte variant uit te brengen. Natuurlijk is het ook goedkoper in de productielijn, maar voorlopig rekenen we het antwoord van Cubot óók goed ;)  





Als we naar de vrijgegeven foto's kijken dan kunnen we weer het prachtige 18:9 scherm van de Cubot X18 zien. Dit zal een 5.7 inch scherm worden met een HD Resolutie (720p) en dat had wat ons betreft gerust FHD mogen zijn (1080p) maar ja, waarschijnlijk is de keuze voor een 720p resolutie dan wel weer in de prijs merkbaar, en daar is ook wat voor te zeggen natuurlijk. De voorkant heeft van de X18 bestaat in ieder geval voor 83% uit scherm, en dat is behoorlijk voor een budgettoestel. De rest van het toestel zal (evenals de Samsung S8) uit glas bestaan en ik hoop voor een ieder die dit toestel aan wel schaffen dat dat wel Gorilla Glas of Dragontail Glas zal zijn, want anders vrees ik het ergste. 

Verder weten we dat het X18 zal draaien op de Mediatek MT6737T chipset. Op de acherkant komt een enkevoudige 13MP camera en op de voorkant vinden we een 8MP selfiecamera.Stroom krijgt de Cubot X18 van een 3200mAh batterij en het toestel wordt bestuurd door een pure versie van Android 7.0 Nougat. We zijn benieuwd naar de verdere details. More to come soon!


Reacties