De Ulefone S8 PRO gelanceerd

Weer een toestel dat niet uitblinkt in naamgeving komt deze keer van Ulefone. Met hun Ulefone S8 Pro brengen ze naast hun recente high end modellen de Gemini Pro en de T1 ook een absolute budget smartphone met een uiterlijk die alles behalve budget oogt. 


Familiaire benamingen brengen natuurlijk in zoekresultaten online veel voordelen met zich mee en dat is de reden waarom veel Chinese bedrijven kiezen voor een toestelnaam die geheel of gedeeltelijk lijkt op één van de grotere bekende merken. Dat is dus geen gebrek aan fantasie maar een slim marketing trucje om in de picture te geraken. Maar goed, genoeg randverhalen.. De Ulefone S8 Pro is momenteel denk ik wel één van de mooiste budget toestellen op de markt. En voor een toestel van minder dan 80 euro niet eens beroerde specificaties.


Om te beginnen is het design van de S8 Pro geen één op één kopie van zijn naamgenoot, maar heeft Ulefone er wel een strak ogend toestel van gemaakt.  De smartphone heeft een metalen behuizing met een degelijk ogende bouwkwaliteit en op de achterkant een fingerprintscanner. Wat je voor die 80 euro óók krijgt is een dual camera set up voorzien van een 13MP en een 5MP camera met een f/2.2 diafragma. Datzelfde diafragma geldt voor de 5MP frontcamera die in het dinker bijgestaan wordt door een selfie-LED-licht. Het HD scherm op de voorkant heeft een schermdiagonaal van 5.3 inch hetgeen prettig in de hand ligt en toch net iets groter is dan een standaard 5 inch scherm. Het scherm oogt echter veel groter en dat ligt vooral aan de minuscule (0.5mm) bezels. Het is niet ver verwijderd van een edge to edge ervaring en dat voor zo een prijs. Het blijft gewoon lachwekkend als je bedenkt hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor een klein zilveren appeltje met een hap eruit! Onder de kap heeft de S8 Pro een MT6737 Quad core processor met 2GB RAM en 16GB ROM, een standaard set up voor budget toestellen.


Al de bovengenoemde instrumenten worden door Android 7.0 gedirigeerd en van kracht voorzien door een 3000 mAh accu, wat ook niet gebruikelijk is voor toestellen in deze prijsklasse. Al met al is Ulefone er in geslaagd, naast twee razendsnelle, zeer aantrekkelijk vormgegeven vlaggenschip modellen ook een bijzonder interessant budget model aan de Ulefone familie toe te voegen.





Reacties