De Umidigi Crystal: Een Kristalhelder bezelvrij beeld!

Na verschillende teasers en vooraankondigingen lijkt het nu dan eindelijk zover. Het bedrijf Umidigi staat op het punt hun eigen kijk op bezel less design te introduceren: De Umidigi Crystal! Net als andere bezel-less toestellen ligt de focus ook bij de Crystal overduidelijk op het design. Daarmee volgt het Chinese Umidigi natuurlijk geheel de trend van smartphones in 2017.

Om te beginnen vind ik echter dat Umidigi al een streepje voor heeft door zelf een naam te verzinnen en niet zoals de rest van de concu-lega's het ding gewoon Mix heeft genoemd. Er is veel geklaagd over de premature aankondiging en de lange periodes van stilte die daarop volgden. En ik begrijp dat het makkelijk is om, typisch Umidigi! te roepen, maar laten we niet vergeten dat dit het eerste toestel met een bezel-less design is dat de fabrikant uitbrengt en dat dit geheel nieuwe design-technologie en geheel andere problematiek met zich mee brengt dan werken aan een conventioneel toestel. Dat laatste zou Umidigi inmiddels onder de knie moeten hebben, uitgaande van de enorme hoeveelheid nieuwe toestellen die dit bedrijf blijft aankondigen. Het verbouwen van de binnenste technologie en deze compleet te laten aansluiten om de nieuwe beeldscherm-situatie bracht toch wat uitdagingen met zich mee. Umidigi laat echter weten dat ze deze uitdagingen hebben aangegrepen om een aantal nieuwe features mee te verpakken en er zo voor te zorgen dat de Umidigi Crystal meer zal worden dan de zoveelste telefoon met minimale bezels. 






Om de techniek passend te maken aan het scherm zijn ook belangrijke onderdelen zoals de camera's, de fingerprintscanner en de LED lichten (flits) ook drastische ontwerpveranderingen hebben doorgaan. Waardoor het mogelijk was deze onderdelen symmetrisch te plaatsen. Aan de onderkant van de voorkant prijkt ook een notificatie LED in de vorm van een aan en uit dimmend "breathing light". Functioneel natuurlijk enigszins overbodig, maar het ziet er wel fantastisch uit. Daarnaast heeft Umidigi zijn best gedaan ontvangstkwaliteit in dit uit gorillaglas opgetrokken toestel optimaal te krijgen en dat vergde ook zijn lieve tijd, aldus Umidigi.





Inmiddels heeft de fabrikant een eerste video uitgebracht die de eerste echte beelden van de Umidigi Crystal laat zien, en dat ziet er zeker niet slecht uit. Of de bezels inderdaad zo minimaal zijn als op de renders waag ik te betwijfelen als ik goed kijk, maar dat was bij de andere bezel-less toestellen van de concurrentie ook het geval. Het lijkt er echter wel op dat de Umidig Crystal dunnere bezelranden heeft dan menig andere exemplaren. Ook qua prijs wil Umidigi een verschil maken. Er zullen naar verluidt drie verschillende varianten van de Umidigi Crystal op de markt komen waarbij de goedkoopste al voor $ 99,- verkrijgbaar moet zijn. Al hebben ze dat niet gespecificeerd, gaan wij er overigens van uit dat dat een tijdelijke actieprijs of een presale-aanbieding zal zijn. Dat merken we wel als het dan daadwerkelijk zo ver is en de Crystal op 15 Augustus dan daadwerkelijk wordt gelanceerd. Tot dan hebben we in ieder geval alvast de video voor je. 
Wordt vervolgd.





Reacties