De Vernee Thor: Hands-on Review

Hoeveel toestel kun je voor rond de 100 euro krijgen? De Vernee Thor is één van de keuzemogelijkheden. Vandaag een artikel van onze gast-reviewer Tobias  Fransen, die de Thor enkele weken als zijn main-driver in gebruik heeft genomen. Hier zijn bevindingen:


Eerste indruk
Het eerste wat opvalt aan de Vernee Thor is dat het apparaat vrij ‘smooth’ aanvoelt.
Er zitten geen scherpe hoeken aan waardoor hij makkelijk de broekzak in- en uit gaat,

en relatief goed in de hand ligt. Vanaf de voorkant bekeken lijkt de Thor qua homebutton en indeling van de knoppen veel op een iPhone.

De achterkant is volledig plastic. Het oogt niet heel premium maar voelt stevig aan.
Hij heeft één camera voor  en een camera achterop. Een enkele LED functioneert als camera-flits; aan de voorkant ontbreekt deze. De telefoon draait op Android 7.0. Het is allemaal erg vanilla, en geen greintje bloatware te bekennen.

Gebruik
Na wat rondgespeeld te hebben in het systeem en enkele zware apps ben ik snel tot de conclusie gekomen dat de Vernee Thor een vlot apparaat is in het dagelijks gebruik.
Hij beschikt over 3gb RAM en een MT6753 Octa core processor van MediaTek.
Dit maakt de Vernee Thor niet de snelste der snelsten, maar het is allemaal ruim genoeg om het systeem vloeiend te laten draaien en zonder veel moeite apps en zware spellen op te starten.




Knoppen
De physieke knoppen zijn aan de rechterkant te vinden, de volume en vergrendel-knop.
Heel recht toe recht aan. Gemaakt van plastic wat stevig in de rest van de telefoon ligt, weinig aan op te merken.

De touch-buttons onderaan de voorkant zijn niet de prettigste die ik ooit gebruikt heb; af en toe registreren ze aanrakingen niet- of dubbel. Ook hebben ze geen backlight waardoor ze in het donker lastig te zien kunnen zijn

Fingerprint-scanner
De fingerprint-scanner is zonder twijfel het enige echte mankement aan de telefoon.
De eerste paar dagen van het gebruik werkte het fijn en prima, maar binnen een week begon hij niet bestaande vingerafdrukken te registreren (wat resulteert in een telefoon die op tafel en in de broekzak zo hard en vaak vibreert dat ik dacht dat hij er stuk van zou gaan).



Dit heeft hij drie dagen vol gehouden todat de vingerprint scanner compleet niet meer functioneerde.
Inmiddels heeft onze Vernee Thor een OTA Update gehad en werkt de fingerprint-scanner weer perfect!

Scherm
Om maar op een positieve noot verder te gaan: Het scherm!
Het beeldscherm op de Vernee Thor heeft een diagonaal van 5 inch, en een resolutie van
(tot mijn verbazing) 1280x720. De helderheid is ongekend en de kleuren diep; het oogt zonder meer fenomenaal. 

Batterij
De batterij van de telefoon ben ik even goed tevreden over. Met een capaciteit van slechts 2800mAh is dit toch de eerste smartphone in jaren waar ik met mijn zware gebruik langer dan een dag mee door kan. Wel heb ik gemerkt dat de laatste 15% van de batterij opvallend veel sneller opgaan dan de rest, mag dit niet baten als je optijd bij de oplader bent.

Camera
Wanneer we naar de camera kijken word het duidelijk hoe het (opvallend) goedkope prijskaartje mogelijk is. In de eerste instantie maakt de Vernee mooie, scherpe foto’s met kleuren die in daglicht zeker niet verkeerd zijn; hoewel in situaties met minder licht de genomen foto’s helaas een flinke dip maken. In deze gevallen is het beeld vaak waziger, en in sommige gevallen veel ruis zichtbaar.
De 13 megapixel laat (afhankelijk van wat de gebruiker gewend is, uiteraard) wel wat te wensen over.




De Vernee beschikt over een front camera van 5 megapixel. Deze presteert zoals je zou verwachten, met kiekjes die goed genoeg zijn voor social media etc.

Conclusie
Voor het zachte prijskaartje van 100/120,- euro is het simpelweg een sterk apparaat.
De vlotte hardware, en uitmuntende batterij en scherm zijn een feit, al komt helaas wel ten koste van een camera waar moeizaam mooie foto’s uitkomen, en een fingerprint-scanner die je spontaan aan je lot over zou laten.

Kortom, zolang je niet van plan bent hele fotoshoots te houden is het een telefoon die zelfs voor de high-end smartphone gebruikers die zes keer zo duur gewend zijn een prettige verassing.

Zoals jullie gewend zijn eindigen we ook deze review met een reeks sample foto's geschoten met de Vernee Thor. Oordeel zelf!















Reacties