Doogee komt óók met een rugged smartphone: de DOOGEE S60!

We hebben wederom een geweldig nieuwtje van Doogee. Nadat Ulefone, Bluboo en Blackview hun nieuwste rugged toestellen aan ons hebben voorgesteld is het nu de beurt aan Doogee. Wederom een bekende typenaam, maar zoals we reeds in onze vorige artikels over de vele S8 varianten hebben uitgelegd heeft dat met name een marketing-technische reden. Zo hebben we deze keer te maken met de DOOGEE S60.

De Doogee S60 is het nieuwste schok- en waterbestendige toestel van de Chinese smartphone fabrikant en het ziet er geweldig uit. En voorlopig is het uiterlijk ook een beetje alles waar mee we het moeten doen omdat Doogee over zowel prijs als lanceerdatum nog geen informatie geeft, 
Wat we WEL al weten is dat het toestel een IP68 certificering meekrijgt en uit een volledig metalen behuizing omringd door dikke rubberen bumpers is opgebouwd. Van de specificaties weten we (voor nu althans. Onthou dat soort "feitjes" kunnen  dichterbij de lanceerdatum ineens TOCH anders blijken) voorlopig dat de Doogee S60 met een op 2.5 GHz geklokte Helio P25 octacore processor van MediaTek uitgerust zal zijn. De GPU zal net als bij de Mix van de vertrouwde ARM Mali T-880 komen die bekend staat om prima grafische prestaties.  



Over de batterij mochten we al weten dat het zich handelt om een 5580mAh accu met een 12V/2A snellaad-systeem (MediaTek Pump). Als dat de daadwerkelijke capaciteit is dan zul je er met gemak twee dagen mee moeten halen. Zelfs bij stevig gebruik. Evenals zijn fragiele broertje de Mix, heeft de Doogee S60 een beestachtig 6GB werkgeheugen. Ik persoonlijk denk dat 4GB ook ruim afdoende was geweest met een Helio P-serie processor. Al moet ik toegeven.. 6GB klinkt tijdens de lunch op kantoor vast beter! Het is ietwat overkill, maar... beter teveel dan te weinig zullen ze bij Doogee hebben gedacht.

Zoals we dat inmiddels al bijna gewend zijn, is ook de Doogee S60 een dual-sim telefoon en is hij voorzien van een fingerprint scanner. Nu de grote hamvraag: Zou dit dan de eerste Doogee worden waarvan ik de vingerafdruk-ontgrendeling NIET na één dag uitzet omdat ik zat ben mijn symbooltje voor de 316e keer op een dag te tekenen om in mijn eigen telefoon te kunnen? Vol verwachting klopt mijn hart. Wat absoluut wel weer mooi is, is het hoge-snelheids-modem en de 4G LTE optie van de S60. Wat ronduit het meest indrukwekkend is aan de Doogee S60 is dat het eindelijk eens een rugged telefoon is, die je ook in staat zou moeten stellen echt mooie foto's te maken. Volgens Doogee zal de S60 maar liefst een 21 megapixel camera aan boord hebben. Nu maar hopen dat ook het diafragma deugtm en dan zou dit wel eens de indrukwekkendste rugged smartphone camera ooit kunnen worden. Als sensor gebruikt de Doogee S60 een Sony IMX230 die het mogelijk maakt om zelfs in 4K op te nemen. Ook kun je gebruik maken van een aantal pre-settings zoals Auto, Party, Night Portrait, Night, Portrait, Sports, Sunset, Landscape, en Restaurant.




Al met al lijkt de Doogee S60 een behoorlijk pittige multimedia rugged toestel en zijn we dan ook erg benieuwd naar de prijs. Wat vooral belangrijk zal worden is of deze boven of onder de prijs van de Blackview BV8000 Pro en de Ulefone Armor 2 zal liggen (en of Bluboo behalve mooie renders ook van plan is nog een daadwerkelijk toestel van hun R1 concept te maken!).



We houden je uiteraard op de hoogte!




Reacties