Het nieuwe Cubot staat te popelen: Specs en Prijs Cubot Magic bekend!

Het Chinese Cubot is "on a roll"! Vastbesloten weer te stijgen in de populariteitspolls van de Chinese smartphone markt kondigden ze pas geleden de pebble-vormige Cubot Magic aan, en vlak daarna de in Augustus te verwachten Cubot Note Plus, die volgens de geruchtenmolen zelfs van een octacoreprocessor en een volleig metalen behuizing voorzien zal zijn. Maar vandaag willen we, zoals eerder beloofd, nog even terugkomen op de aangekondigde Cubot Magic. 


Inmiddels is het toestel in de presale, en weten we naast de volledige specificaties dus ook de prijs. We waren uitermate blij om te zien dat Cubot zelfs onder de honderd euro grens is gebleven zodat de Cubot Magic perfect valt binnen onze parameters, want zoals jullie wellicht weten is het ons streven om Mercury View Mobile te richten op toestellen onder de 250 euro grens, JUIST om aan te tonen dat er genoeg moois binnen deze prijsklasse te vinden is. Laten we eerst een samen een kijkje nemen naar de specs van de Cubot Magic:


Het toestel komt met een aan acht zijden afgerond design en een 5 inch IPS scherm. Zijn vorm zal er echter voor zorgen dat de Magic veel compacter in je handen en zakken voelt. Onder de kap zal deze Cubot aangestuurd worden door Android 7.0 Nougat en het hart van de Magic is een Mediatek MT6737 quad core processor geklokt op 1.3GHz , grafisch ondersteunt door een Mali - T720 MP2 chipset. Eerder middleclass/low end specs dus. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat de redelijk nieuwe MT6737 best soepel en vlot werkt en dat je daarmee alledaagse zaken zoals Youtube, Facebook, WhatsApp en andere apps gewoon prima kunt gebruiken. Zeker als je er dan, zoals in het geval van de Cubot Magic 3GB aan RAM tegen aangooit. Dat maakt multitasking in ieder geval geen probleem. Camera's zullen bestaan uit een dual-camera achterop (13 megapixel en 2 megapixel) en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Zowel de achterkant als de voorkant zullen van een LED flits/licht voorzien zijn, en dat betekent dat je ook in slechte lichtomstandigheden een selfie zult kunnen maken. So far so good. Ook de aankondiging dat de camera van auto focus voorzien zal zijn stemde me wel vrolijk. De ƒ/ 2.4 aperture daarentegen iets minder. Dat belooft niet het beste resultaat maar we zullen het eerst testen alvorens er een solide mening over te verkondigen. De connectiviteit is dan wel weer in orde 3G, 4G/LTE, Wifi en Bluetooth 4.0 en alles wordt van stroom voorzien door een 2600 mAh accu, hetgeen enigszins tegenvalt als je  bedenkt dat het toestel 9.3 mm dik is en er op zich wel plaats had moeten zijn voor meer. Ook aan een notificatie LED is er gedacht, maar ook hier enige beperking, het lampje heeft maar één kleur: blauw. 



Ik vind de specs een twijfelgeval. Waarom? Omdat ze precies liggen op de grens van "valt

mee te werken" en "helaas, maar het is het allemaal nét niet" Nou houd ik wel in mijn achterhoofd dat dit toestel een budget-toestel is én tot de lijn hoort waarmee Cubot duidelijk een vernieuwing wil aantonen, dus voorlopig heb ik goede hoop. Uiteraard gaan we dit toestel hands-on bekijken en dan zullen we jullie uitgebreid op de hoogte brengen tot welke van de twee eerder genoemde categorieën wij denken dat de Cubot Magic behoort. Voor de prijs hoef je 't in ieder geval niet te laten. De Cubot Magic is vanaf 94 euro te bestellen op AliExpress. 

Reacties