Homtom S8 gaat in de voorverkoop per 28 Augustus!

Na de enigszins niet geslaagde poging zich met hun HT10 in het wat meer high-end segment te begeven, probeert het Chinese budgetbedrijf Homtom het weer. Deze keer heeft men kennelijk gekozen om het op safe te spelen en komen ze, hoe bijzonder origineel, met hun eigen "Samsung S8 geïnspireerde" variant met (uiteraard) ook een 18:9 schermratio. Het toestel zal dan ook de minstens net zo originele naam Homtom S8 meekrijgen.

Aan het uiterlijk zou je kunnen vermoeden dat Doogee, Homtom en Bluboo de telefoons door dezelfde OEM hebben laten produceren, en de kans dat dat daadwerkelijk zo is wil ik ook zeker niet uitsluiten. Dit is nou eenmaal hoe de Chinese smartphone productie in zijn werk gaat. De Homtom S8 zal ook een 5.7 inch HD scherm (1440x720) mee gaan krijgen en zal net als de Bluboo aangedreven worden door een Mediatek MT6750T octa-core CPU gekoppeld aan 4GB RAM geheugen en een interne opslagcapaciteit van 64GB. De Homtom S8 krijgt Android 7.0 Nougat om de boel aan te sturen en een 3400 mAh accu om alles van stroom te voorzien. Dit zou via snel-laden moeten gebeuren volgens de aangaven van Homtom zelf.

Op de achterkant vinden we een dubbele camera met Sony sensors van resp. 16 en 5 MP. Aangezien de camera van de HT10, ondanks zijn 21MP ver...ver...onder de maat presteerde, met name door een slechte softwarematige integratie, zijn we dan ook reuzebenieuwd hoe dat bij de Homtom S8 gaat uitpakken.  Homtom verraste ons nogal met de (vrij plotselinge) aankondiging van de S8. Waar we óók nogal verbaasd over waren is de prijsstelling die Homtom heeft gekozen voor hun nieuwe "hoogvlieger". Het toestel zal vanaf 28 Augustus in de Pre-sale gaan voor de toch wel pittige prijs van 169 euro. Dit aanbod zal een week of twee gelden en dan is Homtom van plan de prijs van de S8 NOG verder omhoog te drijven tot de uiteindelijke retail-prijs van 199,- euro!

In vergelijking tot een Samsung S8 is dat natuurlijk een lage prijs, maar als je kijkt wat je voor dat bedrag in China nog meer kan krijgen is de prijs van bijna 200 euro voor een Homtom met een redelijk middelmatige octacore-processor toch wel aan de hoge kant. Ik zou het er in ieder geval niet aan uitgeven. Maar goed, laten we de officiële lancering eerst maar eens afwachten vooral eer we een final verdict gaan geven ;)



Reacties