Umidigi werpt de bezels af!

Na dat Samsung met de S8 en de S8+ de toon heeft gezet zijn er vele smartphonefabrikanten die met een eigen draai op de 18:9 schermratio komen, Leagoo, Zopo, LG, Elephone, Homtom en Bluboo hebben zich allemaal in de strijd geworpen. Nu komt ook het Chinese Umidigi met hun kijk op een 18:9 schermratio. En ik moet zeggen, in tegenstelling tot andere toestellen die gewoon schaamteloze Samsung-kopieën zijn, heeft Umidigi het weer voor elkaar: Een bloedmooi toestel! De Umidigi S2 Pro!

De S2 Pro komt in verschillende kleuren, maar is voorzien van een aluminium behuizing en een premium afwerking en zal voorzien zijn van een 5.99 inch Full HD Display met een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Het scherm is beveiligd door Gorilla Glas en NFC ondersteuning en er is zelfs sprake van draadloos opladen!



Nog een highlight van de Umidigi S2 Pro zal de forse batterij zijn, aangezien Umidigi steeds krachtigere accu's in relatief dunne toestellen verwerken kan. In het geval van de S2 Pro hebben we het dan over 5.100mAh hetgeen natuurlijk fantastisch is. De fingerprintscanner en de camera's zitten op de achterkant (dual camera set up van 13+5 MP). Laten we hopen dat deze niet dezelfde softwarematige fiasco's als foto's oplevert als de zojuist uitgekomen Umidigi Z1 Pro. Een toestel dat nog veel updates moet krijgen vooraleer wij van MVM het de moeite vinden er meer aandacht aan te besteden. Hoe het ook zij, in tegenstelling tot vroeger zien we wel dat Umidigi keihard werkt aan software updates om de fixes zo snel mogelijk klaar te hebben. 



Terug naar de S2 Pro, die in plaats van Samsung sensors deze keer net als de Umidigi Z Pro Sony sensors meekrijgt. Onder de kap zal dot toestel aangedreven worden door de krachtige Helio P25 2.6 Ghz processor gekoppeld aan 6GB RAM en een interne opslag van 64GB. Ook zeker niet verkeerd. Opgeladen wordt de S2 Pro via een USB-C Poort, iets dat toch meer de nieuwe standaard begint te worden. Verwacht wordt de Umidigi S2 Pro echter pas in Oktober 2017. Eerst zal de Umidigi Crystal, een drie-bezel-loos ontwerp de markt op gaan. Deze is voor nog geen 140 euro te bestellen vanaf vorige week. 

We houden je op de hoogte.


Reacties