Meizu presenteert de nieuwe M-Lijn: Eenvoud lijkt zijn kracht!

De Meizu M lijn is de meest betaalbare lijn van de Chinese smartphone fabrikant, en deze maand is de zesde generatie verschenen: De Meizu M6 . "Back to Basics" is de slogan die Meizu bij de lancering van de M6 had bedacht, en wat mij betreft is het Meizu's manier om te zeggen: "als het werkt, blijf er van af" want er weinig nieuws te bekennen aan de M6 zo op het eerste gezicht. Maar waarom zouden ze ook? Het is een veilig en bijzonder succesvol concept  en het levert bijzonder elegante, dunne toestellen op die een soort herkenbaarheid hebben die kennelijk goed aanslaat bij het publiek

Je hoeft maar één blik op een Meizu te werpen om goed te begrijpen waar Umidigi "hun" Bauhaus-design van de Z en Z Pro modellen waar ze zo prat op gaan , werkelijk vandaan komt! Juist, Meizu! Maar goed, genoeg gespeculeer. Dit ging over de  nieuwe Meizu M6, dus laten we zonder verdere vertragingen dit toestel eens wat nader bekijken aan de hand van de informatie die we van Meizu hebben gekregen. Al hadden we liever het toestel zelf gekregen (idee voor de volgende release Meizu ? ;) Just kidding guys... we houden ook zó wel van ze!). Misschien is het wel belangrijk om te vertellen dat Meizu geen kleintje is in China en grote delen van Azië. Ze kunnen zich meten aan  Xiaomi, Oppo, Moto/ Lenovo en Huawei. Meizu is in China een zeer geliefd en bekend merk en wellicht zijn hun toestellen daarom een klein tikkie duurder dan veel andere Chinese merken. Maar dat is in het geval van Meizu ook wel gerechtvaardigd aangezien de premium materiaalkeuze en premium bouwkwaliteit van hun smartphones alleen al. Hun eigen Flyme OS is in China dan ook een begrip, en ook al is het gebaseerd op Android, het heeft een geheel eigen stijl. Waarom dat zo is vertel ik jullie zo meteen. Nu op naar de M6.  





Meizu M6 Design

Een groot verschil tussen de vorige Meizu M-toestellen en de M6 is dat er toch wat veranderingen in het ontwerp zijn toegepast. Ondanks dat je ogen en tast zouden denken dat je een metalen behuizing ziet en voelt, blijkt de achterkant van de Meizu M6 toch eenvoudigweg gemaakt van een ultra-stevig polycarbonaat. Dit zorgt natuurlijk voor minder gewicht. Toch ziet het er echt uit als metaal. Om dit effect te krijgen heeft men een proces dat bekend staat als NCVM  (Non-Conductive Vacuum Metallization) toegepast. Zelfs de "antenne-lijnen" die er in zijn gegraveerd lijken in metaal gezet. Natuurlijk zijn deze lijnen inmiddels ook onderdeel van het design geworden en zien we dat zie niet meer recht lopen zoals bij de voorafgaande toestellen van de M lijn, maar zien we ze licht met het toestel meebuigen. Het oog wil immers ook wat, en ik moet zeggen dat ik deze lijnen echt waanzinnig strak vind en ze geven het toestel echt net dat tikje extra. Erg mooi allemaal. Om dit allemaal af te maken is ook het Meizu Logo met een laser gegraveerd. Slick! 



De veranderingen op de voorkant zijn niet overweldigend, en je hebt een geoefend oog nodig om te merken dat de camera en de sensoren op de voorkant van plaats gewisseld zijn ten opzichte van hun voorgangers. Ook de vorm van de sensor is ovaal afgerond. Wat wel "nieuw"is (althans weer heringevoerd) is dat de voorkant nu niet alleen in het zwart maar in sommige kleurvarianten ook weer in het wit verkrijgbaar is. En dat vind ik een goede zaak. Persoonlijk vind ik bij goud en zilverkleuren namelijk een wit frontpaneel gewoon mooier. Kwestie van smaak natuurlijk, maar juist dáárom is het wel fijn dat je kunt kiezen. 

Meizu M6 Specificaties

De Meizu M6 komt met een 5.2 Full HD scherm, zoals we die ook de de M5 serie terug vinden. Aangedreven wordt hij door een 1.5 Ghz octa core processor en je hebt de keuze tusesn 16 of 32 GBaan interne opslag. Deze is gekoppeld aan respectievelijk 2 of 3 GB RAM. Maar voor welke versie je ook kiest, de M6 is voorzien van een hybride SIM slot. Je kunt dus kiezen of je er twee SIM kaarten in wil stoppen of dat je de tweede ruimte voor een micro SD Kaart wil gebruiken, in deze kun je tot 128GB aan extern geheugen kwijt. Dus opslag is niet echt een probleem op de Meizu M6.



De Camera's

Op het geied van de camera's heeft Meizu toch wel wat veranderd. De frontcamera is van 5 naar 8 megapixel ge-upgrade en schiet nu met een diafragma van f/2.0. De camera op de achterkant is nog steeds een 13 megapixel camera met een RGWB kleurensensor, wel is er gesleuteld aan het diafragma (f/1.9) en dat moet toch betere resultaten leveren. Daarnaast heeft Meizu wederom samengewerkt met ArcSoft wat betreft beeld optimalisatie algoritmes die meer moeten halen uit opnames met slecht licht en HDR opnames.. 



Meizu Flyme OS

de mTouch navigatieknop die tevens zijn rol als fingerprint-scanner vervult is ook weer van de partij. Dit is inmiddels zo een beetje de gimmick van Meizu. Er zijn namelijk geen traditionele drie buttons op een Meizu toestel en alle navigatie kan met Flyme OS dus vloeiend worden uitgevoerd en functioneert de home button dus ook als mousepad. En ja ik weet het, de Andoid puristen vinden het een gruwel om met iets anders te werken, maar er wordt gezegd dat ééns je gewend bent aan de mTouch button je hem op andere toestellen mist... Uiterarad zal ik hierover meer berichten als ik ooit in de gelegenheid ben een Meizu van dichterbij te bekijken.


Accu

De Meizu M6 wordt geleverd met een 3070mAh batterij en een snellaad-functie, dus ook op dat vlak gewoon een toestel dat zich in 2017 kan laten zien. (leest U mee Umidigi? Snel laden... het is echt een ding!) Dezelfde accu werd ook al voor de M5 gebruikt, maar aangezien we met dezelfde displaygrootte en dezelfde schermresolutie te maken hebben is dat natuurlijk een logische keuze... Al met al heeft Meizu de logische, maar veilige weg gekozen in de nieuwe M lijn. Behalve die stijlvolle lijnen... damn wat een elegantie! Het mag duidelijk zijn, ik ben een groot fan van het minimalistische ontwerp bij smartphones. Om die reden vallen merken zoals LeEco en Meizu dan ook erg bij me in de smaak. Wellicht moeten we er toch eens een van dichterbij bekijken. 

We houden je op de hoogte!




Reacties