Nog geen officiële lanceerdatum, maar wel de eerste volledige render: De Xiaomi Redmi Note 5!!!

Ondanks dat we, door eerdere geruchten, hadden verwacht dat de nieuwe Xiaomi Redmi Note 5 op 11-11-2017 officieel gelanceerd zou worden en dit niet gebeurde, zijn we toch niet geheel teleurgesteld. Xiaomi heeft vandaag nieuwe renders losgelaten van het toestel dat we nu voor het eerst helemaal in beeld te zien krijgen. De achterkant is nog een vraagteken, maar ik moet zeggen dat de voorkant er erg indrukwekkend uitziet. 

Zover we kunnen zien is het dus ook een toestel met de momenteel erg populaire 18:9 schermratio en zeer dunne bezels. De rest van het toestel ziet er super glad en strak uit en ik kan het niet helpen om aan de Samsung Galaxy S8, maar ook aan de Bluboo S8 te denken als ik zo naar het toestel kijk. En ik weet niet of dat laatste echt een positief iets is. Maar goed, voorop gesteld dat Xiaomi zelden tot nooit teleurstelt in bouwkwaliteit en software, verwacht ik dat ook de Redmi Note 5 weer een bijzonder degelijk toestel zal gaan worden. 



Van een betrouwbare bron hebben we de voorlopige informatie over de specificaties weten te bemachtigen en er zullen twee versies beschikbaar komen te weten 3GB/4GB RAM en respectievelijk 32GB/64GB ROM. Aangedreven wordt de Redmi Note 5 door een Snapdragon 625 Chipset en het scherm zal een diagonaal hebben van 5.99 inch en een FHD resolutie. Softwarematig moet je rekening houden met de MIUI9 besturing die als een forse laag over Android 7.1 Nougat heen is gegooid. Camera's op de Xiaomi Redmi Note 5 zijn een 12 megapixel camera op de achterkant en een 5 megapixel camera op de voorkant. Op het oog middelmatige specs, maar andere merken zoals Samsung en ook zeker Meizu hebben laten zien dat je met die hardware toch behoorlijk degelijk werkende camera's kan maken en Xiaomi zal daar zeker niet voor onder doen! De energie haalt de Note 5 uit een 4000 mAh accu en óók daar kan hij de Meizu M6 Note de hand schudden. Qua prijs weet Xiaomi toch weer een mooi budget toestel neer te zetten, want verwacht wordt dat je dit toestel al voor circa 160-170 euro mee naar huis krijgt! We zijn erg benieuwd naar de lancering en houden jullie uiteraard op de hoogte.



Reacties